Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Επίσημο: Ανανεωμένο Jeep Renegade
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Επίσημο: Ανανεωμένο Jeep Renegade

8/2/2024

Για το ανανεωμένο Renegade, η Jeep έχει επικεντρωθεί στην τεχνολογική αναβάθμιση με σκοπό τη βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Δύο οθόνες 10,1 και 10,25 ιντσών στο ταμπλό, ήπια υβριδικός ή Plug-in υβριδικός κινητήρας.

Ανανέωση για το Jeep Renegade, 10 χρόνια μετά την πρώτη κυκλοφορία του

Με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων από την κυκλοφορία του Jeep Renegade, η Stellantis του κάνει δώρο… facelift. Στο επίκεντρο της ανανέωσης βρίσκεται η τεχνολογική αναβάθμιση του infotainment, ενώ το κινητήριο σύνολο θα είναι ήπια υβριδικό ή Plug-in υβριδικό.
 

Δύο οθόνες infotainment, 40% γρηγορότερη ταχύτητα επεξεργαστή

Οι αλλαγές που λανσάρει η Jeep στο ανανεωμένο Renegade επικεντρώνονται κυρίως στην τεχνολογική αναβάθμιση. Το ανανεωμένο B-SUV κυκλοφορεί με δύο οθόνες 10,25 και 10,1 ιντσών στο ταμπλό. Ο επεξεργαστής του infotainment έχει δυνατότητα 4G συνδεσιμότητας, ενώ η ταχύτητά του θα είναι 40% γρηγορότερη από την αντίστοιχη του προκατόχου του, προσφέροντας βελτιωμένη οδηγική εμπειρία. Πιο συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμα τα λογισμικά Android Auto και Apple CarPlay. Οι αναβαθμίσεις του infotainment θα λαμβάνονται εξ αποστάσεως (over-the-air updates), ενώ από τις προσθήκες ξεχωρίζει το νέο τιμόνι.
 

Ήπια υβριδικό ή Plug-in υβριδικό: Αναβάθμιση στην κατανάλωση, έως 240 ίπποι

Στο κομμάτι της απόδοσης, η Jeep προσφέρει δύο επιλογές κινητήριου συνόλου: την e-Hybrid και την 4xe Plug-in hybrid. Η πρώτη είναι ήπια υβριδική, ενώ η δεύτερη plug-in υβριδική και εστιάζει στην τετρακίνηση. Η έκδοση e-Hybrid βασίζεται σε ήπιο υβριδικό κινητήριο σύνολο με 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη που αποδίδει ισχύ 130 ίππων, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας των 15 ίππων επιτρέπει μηδενική κατανάλωση καυσίμου σε συνθήκες με πολύ χαμηλή ταχύτητα, όπως η εκκίνηση στο φανάρι και το παρκάρισμα. Η δεύτερη έκδοση βασίζεται σε Plug-in υβριδικό κινητήριο σύνολο με βενζινοκινητήρα 1.300 κυβικών. Σε συνδυασμό με τον ηλεκτροκινητήρα των 61 ίππων, η συνολική ισχύς φτάνει τους 240 ίππους στην πιο «αγριεμένη» έκδοση. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 11,4 kWh, ενώ η Jeep ανακοίνωσε πως χάρη στα νέα ελαστικά και το καλύτερο καλιμπράρισμα στο θερμικό μοτέρ και τη μπαταρία, το αυτοκίνητο θα είναι 5% πιο οικονομικό σε κατανάλωση.
 

Διαθέσιμο σε 5 εξοπλιστικά πακέτα

Η έκδοση Summit παρέχει νέες 18άρες ζάντες αλουμινίου, οι οποίες σύμφωνα με την εταιρεία «δεν ενισχύουν απλά την εμφάνιση, αλλά και την απόδοσή του». Η ακόμη πιο πλούσια έκδοση Overland έχει ως επίκεντρο την τεχνολογική αναβάθμιση καθώς παρέχει ψηφιακή κάμερα που -και πάλι σύμφωνα με την εταιρεία- ενισχύει την ασφάλεια. Η βασική έκδοση Renegade διαθέτει τον ήπια υβριδικό κινητήρα και είναι εξοπλισμένη με τη νέα οθόνη infotainment, το καινούργιο τιμόνι και ζάντες 16 ιντσών. Οι υπόλοιπες διαθέσιμες εξοπλιστικές εκδόσεις είναι οι Altitude και Trailhawk, με την τελευταία να είναι η πιο πλούσια.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε