Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Έτοιμο για αχαλίνωτο off-roading το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτοιμο για αχαλίνωτο off-roading το νέο Audi Q8 e-tron Edition Dakar

4/1/2024

Με έμπνευση από το RS Q e-tron.
408 ίπποι από δύο ηλεκτρικά μοτέρ.
Βελτιωμένες off-road δυνατότητες και εκτός δρόμου χαρακτηριστικά.
120.000 ευρώ το κόστος του.

Με έμπνευση από το RS Q e-tron

Το επίσημο ντεμπούτο του πραγματοποίησε το Audi Q8 e-tron Edition Dakar. Το νέο γερμανικό SUV, είναι εμπνευσμένο από το ηλεκτρικό αγωνιστικό RS Q e-tron γι' αυτό και εξοπλίζεται με φαρδύτερα φτερά, διαθέτει μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος και δύο σετ τροχών και ελαστικών.

408 ίπποι από δύο ηλεκτρικά μοτέρ

Το Audi Q8 e-tron Edition Dakar βασίζεται στην έκδοση e-tron 55. Ως εκ τούτου διαθέτει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα για να επιτυγχάνεται τετρακίνηση. Η ισχύς του ορίζεται στους 408 ίππους, ενώ η μάρκα αναφέρει πως το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 5,8 δευτερόλεπτα με στάνταρ ελαστικά δρόμου ή 5,9 δευτερόλεπτα όταν είναι εξοπλισμένο με ελαστικά παντός εδάφους General Grabber AT3. Τα χωμάτινα ελαστικά κατεβάζουν επίσης την αυτονομία για την έκδοση Dakar, η οποία ορίζεται στα 487 χιλιόμετρα σε σύγκριση με τα 531 χιλιόμετρα του τυπικού e-tron 55.

Βελτιωμένες off-road δυνατότητες και εκτός δρόμου χαρακτηριστικά

Παραμένοντας στο κομμάτι των χωμάτινων ελαστικών, αξίζει να σημειωθεί πως προσθέτουν 31 χιλιοστά στην απόσταση του μοντέλου από το έδαφος, η οποία ξεκινά από τα 206 χιλιοστά και σταδιακά μειώνεται ενώ παράλληλα η ταχύτητα του αυτοκινήτου αυξάνεται. Από κει και πέρα, οι γωνίες προσέγγισης (20 μοίρες), διαφυγής (26 μοίρες) και ράμπας (19 μοίρες) είναι όλες βελτιωμένες, σύμφωνα με την εταιρεία. Στο εξωτερικό μέρος εκτός από τα φαρδύτερα φτερά, το Audi Q8 e-tron Edition Dakar λαμβάνει επίσης και ένα σετ αυτοκόλλητων και μία τυπική σχάρα οροφής.

120.000 ευρώ το κόστος του

Η Audi θα κατασκευάσει μόνο 99 μοντέλα του Q8 e-tron Edition Dakar, με το κόστος να ορίζεται στις 120.000 ευρώ για την αγορά της Γερμανίας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις