Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Fiat: Αυτά τα πέντε πρωτότυπα θα μπουν στην παραγωγή
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Fiat: Αυτά τα πέντε πρωτότυπα θα μπουν στην παραγωγή

26/2/2024

H Fiat θα παρουσιάσει πέντε νέα αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια.
Το πρώτο θα το δούμε τον Ιούλιο του 2024.
Θα είναι αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το Panda.
Ακολουθούν Pick-up, fastback, SUV και camper.

H Fiat θα παρουσιάσει πέντε νέα αυτοκίνητα τα επόμενα πέντε χρόνια

Πέντε νέα πρωτότυπα αποκάλυψε η Fiat, γνωστοποιώντας πως μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια όλα θα γίνουν μοντέλα παραγωγής! Το πρώτο θα κυκλοφορήσει τον Ιούλιο του 2024 και ανά 12 μήνες θα παρουσιάζεται και ένα νέο από τα υπόλοιπα. Όλα θα βασίζονται σε μία κοινή παγκόσμια πλατφόρμα και θα μπορούν να προσφερθούν σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Το πρώτο θα το δούμε τον Ιούλιο του 2024

Η νέα μελλοντική γκάμα της ιταλικής μάρκας ανακοινώθηκε σε ένα βίντεο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Fiat και διευθυντή της Stellantis, Olivier Francois να δηλώνει μεταξύ άλλων: «Βρισκόμαστε σε ένα παγκόσμιο παιχνίδι και το επόμενο βήμα μας θα είναι η μετάβαση από τα τοπικά προϊόντα σε μια παγκόσμια προσφορά που μπορεί να ωφελήσει όλους τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που μοιραζόμαστε αυτή τη ματιά στο μέλλον μας. Ένα πολύ κοντινό μέλλον στην πραγματικότητα, αφού το πρώτο αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί σε 4 μήνες κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 125ης επετείου της μάρκας. Αυτό το αυτοκίνητο θα ακολουθείται από ένα νέο μοντέλο κάθε χρόνο». 

Θα είναι αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το Panda

Από τα πέντε νέα πρωτότυπα το πρώτο που παρουσιάζεται είναι ένα αυτοκίνητο πόλης ελαφρώς μεγαλύτερο από το σημερινό Panda και έχει σχέδιο εμπνευσμένο από το εργοστάσιο Lingotto της Fiat στο Τορίνο και την οβάλ πίστα δοκιμών στην οροφή του. Το αυτοκίνητο διαθέτει πολλά οβάλ χαρακτηριστικά στη σχεδίασή του, ειδικά μέσα στην καμπίνα. Επίσης, πολλά ανακυκλωμένα υλικά, συμπεριλαμβανομένων πλαστικών και μπαμπού, είναι επίσης μέρος του εσωτερικού. Η Fiat λέει ότι αυτό το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο με κινητήρες εσωτερικής καύσης όσο και σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Ακολουθούν Pick-up, fastback, SUV και camper

Μετά το αυτοκίνητο πόλης υπάρχει ένα Pick-up  με ρετρό, τετραγωνισμένο σχήμα. Έπειτα υπάρχει ένα fastback αυτοκίνητο με σχεδίαση παρόμοια με το πρωτότυπο του Pick-up. Το εν λόγω μοντέλο έχει χαρακτηριστεί ως «κληρονόμος» του Fiat Tipo. Συνοδεύεται από μια ελαφρώς τροποποιημένη έκδοση SUV, καθώς και ένα camper.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις