Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
118
σχόλια
Γιατί καλπάζει στις πωλήσεις το Peugeot 2008;

Γιατί καλπάζει στις πωλήσεις το Peugeot 2008;

Διαβάστηκε από 21228 αναγνώστες - 19/2/2024

Έχει διαστάσεις και χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας.
Έχει μεγάλη αίσθηση πολυτέλειας, με βαθμό 80%.
Έχει την καλύτερη σχεδίαση, η οποία έχει βραβευτεί.
Έχει καλά φρένα και πλούσιο βασικό εξοπλισμό.
Η τιμή με τα 100 άλογα είναι καλή, όμως καίει παραπάνω στην πόλη.

Τι έκανε το Peugeot 2008 να είναι πρώτο σε πωλήσεις στην κατηγορία του;

Το 2024 ξεκίνησε με το Peugeot 2008 να είναι το best-seller της κατηγορίας του για τον Ιανουάριο στην Ελλάδα, με το γαλλικό μοντέλο να έχει την πρωτιά των μικρών SUV τόσο όσον αφορά στις πωλήσεις λιανικής, όσο και στις εταιρικές, με 677 ταξινομήσεις συνολικά. Φαίνεται λοιπόν πως όλοι προτιμούν το 2008, και εμείς ψάχνουμε να βρούμε τους λόγους για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Συνεχίζοντας τη νέα σειρά άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα πολύ θετικά σημεία των πιο δημοφιλών μοντέλων στη χώρα μας, ξεψαχνίζουμε το Peugeot 2008 και σας παρουσιάζουμε γιατί βρίσκεται στην κορυφή των πωλήσεων.

ΘετικάΤα πράσινα σημεία του Peugeot 2008

Θετικά Έχει διαστάσεις και χώρους μεγαλύτερης κατηγορίας

Το Peugeot 2008 ανήκει στην κατηγορία των μικρών SUV, όμως το μήκος του ξεπερνά τα όρια της συγκεκριμένης κλάσης και μπαίνει στην επόμενη, που είναι τα μικρομεσαία -ή οικογενειακά- SUV. Αυτό έχει αντίκτυπο στους χώρους του μοντέλου, που είναι ανώτεροι από το μέσο όρο των μικρών SUV. Πιο συγκεκριμένα, ο «αέρας» για τα γόνατα των πίσω επιβατών είναι 15,5 εκατοστά ενώ ο χώρος για τα κεφάλια τους είναι 5,2 εκατοστά. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 434 λίτρα.
 

 

Θετικά Έχει μεγάλη αίσθηση πολυτέλειας, με βαθμό 80%

Η Peugeot έχει προσφέρει έναν αρκετά premium χαρακτήρα στα μοντέλα της, κάτι που ισχύει και στην περίπτωση του 2008. Η αίσθηση πολυτέλειας είναι μεγάλη και βαθμολογείται με 80%, χάρη στην υφή των υλικών εντός της καμπίνας, στη συναρμογή που είναι στιβαρή, καθώς και στο συνδυασμό επιφανειών με διαφορετική όψη και φινίρισμα, όπως για παράδειγμα «πάντρεμα» ματ με μαύρων γυαλιστερών πλαστικών.


 

ΘετικάΈχει την καλύτερη σχεδίαση, η οποία έχει βραβευτεί

Μπορεί η ομορφιά να είναι υποκειμενική, ωστόσο δεν μπορεί κανείς να φέρει αντίρρηση στο γεγονός πως το Peugeot 2008 είναι εντυπωσιακό και κομψό. Το εσωτερικό δεν πηγαίνει πίσω, αφού έχει φουτουριστικό design, με την οθόνη του συστήματος infotainment να δείχνει πως «αιωρείται» και τον πίνακα οργάνων που είναι υπερυψωμένος πίσω από το μικρό τιμόνι να κλέβει την παράσταση.
Το Peugeot 2008 που έκανε το ντεμπούτο του το 2020 απέσπασε βραβείο σχεδιασμού Red Dot, μαζί με το «αδελφάκι» του, το 208. Πλέον η εταιρεία «φρέσκαρε» στα σημεία αμφότερα τα μοντέλα, κάνοντάς τα ακόμα πιο μοντέρνα.





ΘετικάΈχει καλά φρένα και πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Το Peugeot 2008 χρειάζεται 36,4 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα, κάτι που ισχύει τόσο για την ισχυρότερη έκδοση με τα 130 άλογα όσο και για τη βασική με τους 100 ίππους. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι από τις καλύτερες της κατηγορίας και ταυτόχρονα μας δείχνει πως οι Γάλλοι έχουν μεριμνήσει για το σύστημα πέδησης του αυτοκινήτου, ανεξαρτήτως κινητήρα.

Το βασικό πακέτο εξοπλισμού του Peugeot 2008 είναι το Active, το οποίο είναι αρκετά πλούσιο, μιας και περιλαμβάνει αυτόματο κλιματισμό, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, camera οπισθοπορείας, αισθητήρες παρκαρίσματος, LED φανάρια, αισθητήρες φωτός και βροχής, ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, έγχρωμη οθόνη αφής για το σύστημα infotainment, αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων, καθώς και προειδοποίηση κόπωσης οδηγού.


 

ΘετικάΗ τιμή με τα 100 άλογα είναι καλή

Η τιμή του Peugeot 2008 ξεκινά από τα 24.100 ευρώ για την έκδοση με τον βενζινοκινητήρα 100 ίππων στο πακέτο εξοπλισμού Active. Με τις τιμές των αυτοκινήτων να έχουν πάρει την ανιούσα τα τελευταία χρόνια, αν αναλογιστούμε την υψηλή αίσθηση πολυτέλειας, τη στιβαρή κατασκευή, τον πλούσιο εξοπλισμό και το εντυπωσιακό design του 2008, κρίνουμε πως το συγκεκριμένο κόστος αγοράς είναι λογικό. Το μελανό σημείο του μοτέρ των 100 ίππων είναι τα 8,7λτ/100χλμ που καίει στην πόλη, κάτι που όμως «ρεφάρει» με την κατανάλωση στο ταξίδι όπου πέφτει στα 5,1 λτ/100 χλμ.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Βασίλης Θαλής

    Διαβάζοντας το άρθρο εντυπωσιάστηκα που πουλάει και σε ιδιώτες και σε leasingαδες. Σπάνια συμβαίνει αυτό..

    Προβολή περισσότερων σχολίων