Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
268
σχόλια
Γιατί πουλάει το i20 της Hyundai;

Γιατί πουλάει το i20 της Hyundai;

Διαβάστηκε από 30675 αναγνώστες - 28/12/2023

Το Hyundai i20 είναι από τα φθηνότερα μικρά στην Ελλάδα, και λόγω ευρυχωρίας μπορεί να γίνει και πρώτο αυτοκίνητο για μια οικογένεια. Επιπλέον έχει από τα καλύτερα φρένα στην κατηγορία του, ανεξαρτήτως έκδοσης κινητήρα και παράλληλα ο εξοπλισμός σε σχέση με την τιμή του είναι πολύ καλός. Ένας extra λόγος είναι και η καλή φήμη των Hyundai ότι «δεν σπάνε-δεν χαλάνε».

Τι κάνει το Hyundai i20 best seller;

Καταρχάς οι πωλήσεις του μοντέλου μιλάνε από μόνες τους. Το Hyundai i20 είναι το 3ο μοντέλο overall στην Ελλάδα στην κατάταξη, σε όλες τις κατηγορίες αυτοκινήτων που υπάρχουν (μικρά, SUV, μικρομεσαία κ.α).

Μπαίνοντας στα παπούτσια ενός καταναλωτή, αναρωτιόμαστε τι ακριβώς θέλει όταν αγοράζει ένα μικρό αυτοκίνητο; Ψάχνει ένα μοντέλο που να κινείται με ευκολία στην πόλη και ταυτόχρονα να χωράει την οικογένειά του μέσα, αφού ας μην ξεχνάμε πως κάποιος μπορεί να μην έχει την δυνατότητα για δεύτερο όχημα.

Φυσικά ο πιο κρίσιμος παράγοντας είναι το τι λεφτά θα δώσει για να αγοράσει αυτοκίνητο. Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι τα θετικά στοιχεία του i20 που το έχουν τοποθετήσει τόσο ψηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Θετικά Τα θετικά του Hyundai i20

ΘετικάΕίναι από τα φθηνότερα της κατηγορίας

Η βασική έκδοση του Hyundai i20 κοστίζει 17.390 ευρώ, καθιστώντας το μοντέλο το τρίτο πιο προσιτό της κατηγορίας των μικρών πόλης και κάνοντας το ένα από τα πιο value for money οχήματα της κλάσης του.
 

Θετικά Έχει το πιο πλατύ κάθισμα πίσω, ιδανικό και για πρώτο αυτοκίνητο σε μία οικογένεια

Το Hyundai i20 έρχεται πρώτο στο πλάτος του πίσω καθίσματος, με τις μετρήσεις μας να δείχνουν 1,37 μέτρα, κάτι που σημαίνει πως στο i20 θα φιλοξενηθούν άνετα 5 ενήλικες επιβάτες και επιπλέον κάνει το αυτοκίνητο ιδανικό ακόμα και ως πρώτο αυτοκίνητο για μια οικογένεια. Οι Κορεάτες έχουν επιτυχώς, τουλάχιστον για την δική μας αγορά, εστιάσει σε αυτό το κομμάτι.
 

Θετικά Έρχεται 2ο σε χώρο για γόνατα αλλά και για κεφάλια των πίσω επιβατών

Το Hyundai i20 παίρνει τη δεύτερη θέση  για τα γόνατα των πίσω επιβατών, με 13,8 εκατοστά. Επιπλέον το κορεάτικο μοντέλο είναι το δεύτερο πιο ευρύχωρο και στον «αέρα» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών, με 4,2 εκατοστά. Δηλαδή επιβεβαιώνει πως συνολικά ο συνδυασμός πλάτους καθισμάτων, χώρου για τα γόνατα και χώρου για τα κεφάλια το κατατάσσουν ως ένα από τα κορυφαία μικρά σε χώρους. Κρατήστε αυτά και προχωράμε.
 

Θετικά Έχει πορτ-μπαγκάζ 352 λίτρα

Παραμένοντας στους χώρους, παρόλο που το πορτ-μπαγκάζ δεν είναι το μεγαλύτερο της κατηγορίας, είναι ικανοποιητικό με ωφέλιμο όγκο 352 λίτρα. Μπορεί να μην κάνουν για μετακόμιση αλλά ένα ταξίδι οικογενειακώς θα καταφέρει να το κάνει, με κάποιους περιορισμούς.
 

ΘετικάΈχει τα 2α καλύτερα φρένα της κατηγορίας

Το ήπια υβριδικό Hyundai i20 των 120 ίππων έρχεται 2ο στην κατηγορία στον τομέα των φρένων, με 36 μέτρα για τη διαδικασία ακινητοποίησης από τα 100 χλμ/ώρα. Το ίδιο καλές επιδόσεις πετυχαίνουν και οι υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου. Αρα στα θετικά είναι και τα πολύ καλά φρένα, κάτι που ίσως να το διαβάζετε από τα μέσα αυτοκινήτου που κάνουν μετρήσεις όπως εμείς ή να αποκτάτε την αίσθηση στο test drive.
 

Θετικά Έχει καλό εξοπλισμό

Ο βασικός εξοπλισμός των mild hybrid Hyundai i20 είναι καλός και περιέχει αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, οθόνη 8 ιντσών για το σύστημα infotainment, camera οπισθοπορείας, ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών, αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition και cruise control.
Ακόμα και στις μη υβριδικές εκδόσεις που έχουν πιο φτωχό βασικό εξοπλισμό, με 1.000 ευρώ επιπλέον μπορείς να αποκτήσεις το παραπάνω πακέτο.
 

Θετικά Έχει καλή φήμη πως «δεν σπάει, δεν χαλάει»

Το πιο σημαντικό από όλα τα παραπάνω θετικά είναι η φήμη που έχουν τα Hyundai, πως δεν «σπάνε δεν χαλάνε». Οι προκάτοχοι τους λοιπόν, που κυκλοφορούν απροβλημάτιστα ακόμα -μην ξεχνάτε πόσα Hyundai Accent του 1997 βλέπουμε ακόμα στον δρόμο- έχουν στρώσει δικαίως το «χαλί» στα καινούρια μοντέλα για να κάνουν πολύ πετυχημένες πωλήσεις.

Εμείς δημοσιεύουμε test μεταχειρισμένων, όπως του προηγούμενου i20, που τα έχει πάει πολύ καλά. Σε αυτό να προσθέσουμε την φήμη των φθηνών ανταλλακτικών που έχει και ολοκληρώνει όλη την εικόνα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • Xristos Dask

    vΜια χαρά αυτοκίνητο είναι

    Προβολή περισσότερων σχολίων