Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Hyundai παρουσιάζει το σκληροπυρηνικό Ioniq 5 N NPX1

Η Hyundai παρουσιάζει το σκληροπυρηνικό Ioniq 5 N NPX1

11/1/2024

Έτοιμο το Ioniq 5 N NPX1.
Έρχεται με αγωνιστική περιβολή.
Στο παρελθόν η Hyundai έχει προαναγγείλει το αγωνιστικό Ioniq 5 N.
Στις 12 Ιανουαρίου η πρεμιέρα του.

Έτοιμο το Ioniq 5 N NPX1.

Το νέο Hyundai Ioniq 5 N NPX1 είναι έτοιμο να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του. Προς ώρας η κορεατική μάρκα δημοσίευσε μόνο ένα teaser, κρατώντας κρυφά τα στοιχεία του μοντέλου, τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις 12 Ιανουαρίου. Ωστόσο, όπως φαίνεται το νέο σκληροπυρηνικό πρωτότυπο έχει αγωνιστικό DNA και πρόκειται είτε για καθαρά αγωνιστικό αυτοκίνητο, είτε για ένα συμβατικό μοντέλο εξοπλισμένο με εξαρτήματα απόδοσης του τμήματος Ν.

Έρχεται με αγωνιστική περιβολή

Στο αποκαλυπτικό teaser βίντεο της Hyundai μπορούμε να δούμε ότι το NPX1 επωφελείται από τους φουσκωμένους θόλους τροχών τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ λαμβάνει και έναν νέο μπροστινό προφυλακτήρα με πιο έντονο αεροδυναμικό σπλίτερ. Το βίντεο δείχνει ακόμα ότι η νέα έκδοση του Ioniq 5 N θα πατάει σε νέους τροχούς. Από κει και πέρα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, παρατηρούμε την τεράστια αεροτομή, αλλά και το νέο ογκώδη διαχύτη.

Στο παρελθόν η Hyundai έχει προαναγγείλει το αγωνιστικό Ioniq 5 N

Θυμίζουμε πως κατά το παρελθόν η κορεατική μάρκα έχει προαναγγείλει την έλευση της αγωνιστικής έκδοσης του Ioniq 5 N. Αν το μοντέλο που θα παρουσιάσει είναι αυτό, τότε αναμένουμε πως θα είναι περίπου 200-250 κιλά ελαφρύτερο από το αυτοκίνητο του δρόμου και θα περιλαμβάνει πλαϊνά και πίσω παράθυρα κατασκευασμένα από ελαφρύ υλικό, προσαρμοσμένη ανάρτηση για τις απαιτήσεις των αγώνων, αναβαθμισμένα φρένα και αγωνιστικά ελαστικά. Ωστόσο, όπως προαναφέραμε δεν αποκλείεται και η πιθανότητα το NPX1 να είναι απλώς ένα πρωτότυπο, που θα παρουσιάσει μία σειρά από εξαρτήματα απόδοσης, τα οποία στη συνέχεια θα μπορέσουν να αγοράσουν για τα οχήματά τους, οι ιδιοκτήτες του τυπικού Ioniq 5 N.

Δείτε το teaser βίντεο

Σε κάθε περίπτωση δε θα περιμένουμε πολύ για να μάθουμε τι ακριβώς ισχύει αφού η αποκάλυψη του Ioniq 5 N NPX1 θα λάβει χώρα στις 12 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο του Tokyo Auto Salon.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις