Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Mercedes-AMG ετοιμάζει νέο καυτό ηλεκτρικό σεντάν 1.000 ίππων
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η Mercedes-AMG ετοιμάζει νέο καυτό ηλεκτρικό σεντάν 1.000 ίππων

19/3/2024

Θα είναι το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan.
Στη δημοσιότητα οι πρώτες teaser εικόνες.
Περίπου στα 1.000 άλογα η ισχύς της.
Διαθέσιμη από το 2025.

Θα είναι το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan

Την έλευση ενός νέου «καυτού» ηλεκτρικού σεντάν με σκοπό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan, επιβεβαίωσε επίσημα η Mercedes-AMG. H γερμανική μάρκα δημοσίευσε τις πρώτες teaser εικόνες του μοντέλου, που αναμένεται να είναι διαθέσιμο το 2025, με περίπου 1.000 άλογα.

Στη δημοσιότητα οι πρώτες teaser εικόνες

Στις πρώτες επίσημες εικόνες που κυκλοφόρησαν, το καμουφλάζ δε μας αφήνει να βγάλουμε πολλά συμπεράσματα, ωστόσο φαίνεται πως αντλεί  έμπνευση από το πρωτότυπο Vision AMG. Το καπό είναι μακρύ, ενώ τα φωτιστικά σώματα φαίνεται πως δεν είναι τα τελικά. Στο πίσω μέρος, η αεροτομή  είναι το στοιχείο που ξεχωρίζει.

Περίπου στα 1.000 άλογα η ισχύς της

Η νέα Mercedes-AMG θα είναι το πρώτο μοντέλο που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα AMG.EA,. Η πλατφόρμα αυτή είναι σχεδιασμένη για υψηλών επιδόσεων, πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα AMG. Επίσημες πληροφορίες για τους ηλεκτρικούς κινητήρες, αλλά και για την ισχύ της δεν έχουν υπάρξει, ωστόσο φημολογείται πως η συνδυαστική απόδοση των ηλεκτρικών μοτέρ θα είναι περίπου στα 1.000 άλογα.

Διαθέσιμη από το 2025

Όπως προαναφέραμε, η νέα ηλεκτρική Mercedes-AMG αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στις Εκθέσεις το 2025 και θα αποτελέσει το αντίπαλο δέος της Porsche Taycan.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις