Test Συνεργείων
NEO ΤΙΜΕΣ LEASING Short Videos
 Η SEAT αναβάθμισε το Leon με νέες οθόνες και νέα γκάμα κινητήρων
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η SEAT αναβάθμισε το Leon με νέες οθόνες και νέα γκάμα κινητήρων

15/5/2024

Στη βάση ο 1.500άρης κινητήρας με 115 άλογα.
Ηλεκτρική αυτονομία 100 χλμ. για το Plug-in υβριδικό.
2 οθόνες 10 ιντσών στην καμπίνα.
Για πρώτη φορά διαθέσιμα τα matrix LED φώτα.

Η SEAT αναβάθμισε το Leon

Το SEAT Leon αναβαθμίστηκε! Η ισπανική μάρκα άλλαξε την γκάμα των κινητήρων αφήνοντας εκτός τον 3κύλινδρο 1,0 λίτρου κινητήρα βενζίνης (110 άλογα) για μία νέα έκδοση του 1.500άρη κινητήρα TSI, ενώ παράλληλα βελτιώνει και το Plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης. Από κει και πέρα, το Leon εξοπλίζεται με μεγαλύτερες οθόνες στην καμπίνα.

Για πρώτη φορά διαθέσιμα τα matrix LED φώτα

Ξεκινώντας από το εξωτερικό, η SEAT δεν έκανε κάποια αλλαγή στη σχεδίαση, αναφέρει όμως πως το οικογενειακό μοντέλο προσθέτει στον προαιρετικό εξοπλισμό του τα matrix LED φώτα, κάτι που ισχύει για πρώτη φορά στο Leon.

2 οθόνες 10 ιντσών στην καμπίνα

Στην καμπίνα, το Leon λαμβάνει νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών σε συνδυασμό με μια επίσης νέα οθόνη αφής για το infotainment 10,4 ιντσών. Προαιρετικά αντί για την οθόνη των 10,4 ιντσών μπορεί να τοποθετηθεί η μεγαλύτερη οθόνη με διαγώνιο 12,9 ίντσες. Ολοκληρώνοντας με την καμπίνα να σημειωθεί πως η SEAT πρόσθεσε μια ασύρματη βάση φόρτισης 15 W για smartphone στη βάση της κεντρικής κονσόλας.

Στη βάση ο 1.500άρης κινητήρας με 115 άλογα

Οι σημαντικότερες αλλαγές στο αναβαθμισμένο Leon συμβαίνουν κάτω από το καπό. Οι επιλογές των κινητήρων περιλαμβάνουν πλέον τετρακύλινδρους κινητήρες σε βενζίνη (TSI) και ήπια υβριδικές εκδόσεις (eTSI), diesel (TDI) και Plug-in υβριδικές (eHybrid),αφού ο 3κύλινδρος 1.000άρης βενζινοκινητήρας αποχώρησε από την γκάμα. Τη θέση του στη βάση της γκάμας πήρε μία νέα έκδοση του 1.500άρη TSI κινητήρα βενζίνης, που προσφέρει 115 άλογα και 220 Nm ροπής, συνδυαστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων. Το ίδιο μοτέρ (1,5 TSI) προσφέρεται και σε ήπια υβριδικές επιλογές συνδυαστικά με τεχνολογία 48 βολτ, προσφέροντας 115 ή 150 άλογα και συνδυάζεται αποκλειστικά με κιβώτιο ταχυτήτων DSG επτά σχέσεων. Από κει και πέρα παρών είναι και ο 2λιτρος TDI turbodiesel κινητήρας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις