Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η ηλεκτροκίνητη Lamborghini Urus SE έφτασε με 800 άλογα!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η ηλεκτροκίνητη Lamborghini Urus SE έφτασε με 800 άλογα!

25/4/2024

Έγινε η πιο ισχυρή Urus.
Με 800 άλογα και 60 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία.
Ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση.
Με δύο οθόνες 12,3 ιντσών και νέα υλικά στην καμπίνα.

Αξιζει να μαθετε

Έγινε η πιο ισχυρή Urus

Επίσημο ντεμπούτο έκανε η νέα plug-in υβριδική Lamborghini Urus SE. Το ιταλικό SUV στη νέα του έκδοση διατηρεί τον V8 κινητήρα βενζίνης, ωστόσο τον συνδυάζει με ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία, αυξάνοντας την ισχύ του στα 800 άλογα και προσθέτοντας στη φαρέτρα του 60 χιλιόμετρα κίνησης αποκλειστικά με ρεύμα.

Με 800 άλογα και 60 χιλιόμετρα ηλεκτρική αυτονομία

Η νέα Lamborghini Urus SE είναι πλέον το ισχυρότερο SUV της ιταλικής μάρκας. Συνδυάζει έναν κινητήρα βενζίνης V8 twin-turbo 620 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 192 ίππων που βρίσκεται μέσα στο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Ο συνδυασμός προσφέρει 800 άλογα και δίνει τη δυνατότητα στην Urus SE να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, ένα δέκατο ταχύτερα από την Urus S των 666 ίππων, αλλά και ένα δέκατο πιο αργά από την σκληροπυρηνική Performante. Μια μπαταρία 25,9 kWh παρέχει ηλεκτρική αυτονομία για περίπου 60 χιλιόμετρα.

Ανανεωμένη εξωτερική εμφάνιση

Σε ότι αφορά την εμφάνιση, το καπό έχει ανασχεδιαστεί ελαφρά, όπως και η μάσκα. Νέα LED φώτα υπάρχουν μπροστά, ενώ επανασχεδιασμένη είναι η πίσω πόρτα που φέρει ένα μαύρο εγκάρσιο τμήμα για να συνδέει τα πίσω φώτα. Οι ζάντες είναι 23 ιντσών και συνδυάζονται με το νέο λάστιχο P Zero της Pirelli.

Με δύο οθόνες 12,3 ιντσών και νέα υλικά στην καμπίνα

Στην καμπίνα υπάρχουν δύο οθόνες 12,3 ιντσών, μία ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία ακόμα, αφής, για το infotainment. Τα καθίσματα, το ταμπλό και οι λοιπές επιφάνειες αποκτούν νέα καλύμματα και η Lamborghini λέει ότι άλλαξε τα υλικά στην κονσόλα για να δώσει στους διακόπτες μια πιο καλή αίσθηση στην αφή. Τέσσερις νέες επιλογές είναι διαθέσιμες αναφορικά με τα modes της οδηγήσης. Αυτές είναι οι: EV Drive, Hybrid, Performance και Recharge και έρχονται να προστεθούν στα Strada, Sport, Corsa, Neve, Sabbia και Terra. 

Δεν γνωστοποιήθηκε το κόστος απόκτησης

Η τιμή της νέας plug-in υβριδικής Lamborghini Urus SΕ δεν ανακοινώθηκε.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις