autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Ιδού το νέο smart #5
8 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ιδού το νέο smart #5

14/6/2024

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του μοντέλου παραγωγής.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της smart.
2κίνητο ή 4κινητο με έως 646 άλογα.
550 χιλιόμετρα η αυτονομία του.

Κυκλοφόρησαν οι πρώτες εικόνες του μοντέλου παραγωγής

Οι πρώτες εικόνες του μοντέλου παραγωγής του smart #5 διέρρευσαν, αποκαλύπτοντας το τρίτο ηλεκτρικό SUV της μάρκας. Το νέο smart #5 πρόκειται για το μεγαλύτερο σε μέγεθος αυτοκίνητο της smart που έχει κατασκευαστεί ποτέ, ενώ κινείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και κατ' επέκταση με μηδενικούς ρύπους.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο αυτοκίνητο στην ιστορία της smart

Η διαρροή των εικόνων του smart #5 ήρθαν από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής της Κίνας (MIIT). Σύμφωνα με τα έγγραφα, το μοντέλο παραγωγής του smart #5 έχει μήκος 4.705 χλστ., πλάτος 1.920 χλστ., ύψος 1.705 χλστ. και μεταξόνιο 2.900 χλστ., διαστάσεις που το καθιστούν το μεγαλύτερο μοντέλο στην γκάμα της μάρκας.

Διατηρεί τα LED φώτα του Concept #5

Το μοντέλο παραγωγής του smart #5 έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος σε σχέση με το πρωτότυπο, ενώ δεν εξοπλίζεται με ελαστικά παντός εδάφους, όπως και σχάρα οροφής. Γενικά έχει αποχωριστεί την extreme εμφάνιση του πρωτότυπου, κρατάει όμως τα διακεκομμένα LED φώτα μπροστά και πίσω. Στις εικόνες βλέπουμε και ένα σπορ μοντέλο, το οποίο πιθανότατα πρόκειται για την κορυφαία BRABUS έκδοση.

2κίνητο ή 4κινητο με έως 646 άλογα

Το smart #5 θα προσφερθεί σε τέσσερις επιλογές κινητήρων. Οι πισωκίνητες εκδόσεις με ένα ηλεκτρικό μοτέρ θα έχουν ισχύ 340 ή 363 ίππων και θα συνοδεύονται από μπαταρία φωσφορικού σιδήρου λιθίου (LFP). Οι τετρακίνητες εκδόσεις, με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, θα αντλούν ισχύ από μπαταρίες νικελίου μαγγανίου κοβαλτίου (NMC). Το ηλεκτροκινητήρας στον μπροστά άξονα θα έχει ισχύ 224 ίππων και θα συνδυάζεται με ένα ακόμα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 363 ή 422 ίππων. Οι μάξιμουμ συνδυαστική ισχύ του τετρακίνητου smart #5 θα είναι 646 άλογα.

Το smart #5 θα διαθέτει αρχιτεκτονική 800 Volt, χάρη στην οποία η μπαταρία με χωρητικότητα άνω των 100 kWh, μπορεί να επαναφορτιστεί από 10-80% σε μόλις 15 λεπτά. Με γεμάτη την μπαταρία, η μάρκα υποστηρίζει ότι θα καλύπτει περί τα 550 χλμ. με μια φόρτιση.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις