Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ισχυρότερο και με νέο κιβώτιο το ανανεωμένο Toyota GR Yaris
11 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ισχυρότερο και με νέο κιβώτιο το ανανεωμένο Toyota GR Yaris

Διαβάστηκε από 5568 αναγνώστες - 12/1/2024

Εξοπλισμένο και με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Toyota.
Αύξηση ισχύος στα 280 άλογα και 390 Nm ροπής.
Νέος ψηφιακός πίνακας οργάνων και επιπλέον αλλαγές στην καμπίνα.
Τον Απρίλιο στην Ελλάδα.

Ντεμπούτο για το ανανεωμένο GR Yaris

Την παγκόσμια πρεμιέρα του έκανε το ανανεωμένο Toyota GR Yaris. Το σπορ ιαπωνικό μικρό φτάνει στην Ευρώπη πιο ισχυρό από πριν με 280 ίππους, μπορεί να εξοπλιστεί με το νέο χειροκίνητο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της μάρκας, ενώ έλαβε αλλαγές τόσο στο εξωτερικό όσο και στην καμπίνα.

Εξοπλισμένο και με το νέο 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της Toyota

Το GR Yaris αρχικά κυκλοφόρησε αποκλειστικά με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων, αλλά με την ανανέωσή του υπάρχει διαθέσιμο και ένα αυτόματο οκτώ σχέσεων, που ονομάζεται DAT (Direct Automatic Transmission), το οποίο ανέπτυξε πρόσφατα η μάρκα. Τα αυτοκίνητα που θα εξοπλιστούν με το DAT κιβώτιο, θα διαθέτουν paddles αλλαγής ταχυτήτων που είναι τοποθετημένα πίσω από το τιμόνι. Παράλληλα, το αυτόματο κιβώτιο προσθέτει 18 κιλά στο βάρος του μοντέλου.

Αύξηση ισχύος στα 280 άλογα και 390 Nm ροπής

Επίσης η Toyota έδωσε και μεγαλύτερη ισχύ στο GR Yaris, το οποίο έρχεται πλέον στην Ευρώπη με 280 άλογα και 390 Nm ροπής, αντί για 261 άλογα και 360 Nm ροπής, που ίσχυε μέχρι σήμερα. Η αύξηση ισχύος είναι αποτέλεσμα μίας σειράς αλλαγών στις οποίες προχώρησαν οι μηχανικοί της Toyota στον υπερτροφοδοτούμενο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων του GR Yaris. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν ενισχυμένο σύστημα βαλβίδων, νέο υλικό για τις βαλβίδες εξαγωγής και αύξηση της πίεσης ψεκασμού καυσίμου του συστήματος D-4ST. Τοποθετήθηκαν νέα ελαφριά έμβολα με δακτυλίους ανθεκτικούς στη φθορά και προστέθηκε ένας νέος αισθητήρας πίεσης εισαγωγής. Το νέο μοντέλο θα προσφέρεται μόνο στηέκδοση "Circuit" που διαθέτει ένα πακέτο ψύξης υψηλών επιδόσεων. Αυτό περιλαμβάνει ένα νέο πρόσθετο ψυγείο για βελτίωση της αξιοπιστίας κατά την οδήγηση με τέρμα γκάζι, τροποποιήσεις στην εισαγωγή αέρα και intercooler με ψεκασμό.

Ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και άλλη διάταξη στα πίσω φώτα

Σε ότι αφορά το εξωτερικό μέρος, οι σχεδιαστές της Toyota έδωσαν στο GR Yaris ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, αλλά δεν έμειναν εκεί. Στο πίσω μέρος τα φώτα ομίχλης και όπισθεν έχουν μετακινηθεί από τον κάτω προφυλακτήρα για να ενσωματωθούν στα πίσω φωτιστικά σώματα. Ομοίως, το ψηλά τοποθετημένο τρίτο φως φρένων μεταφέρθηκε από την πίσω αεροτομή σε χαμηλότερο σημείο στην πίσω πόρτα. Στην γκάμα του μοντέλου βρίσκεται πλέον και μια νέα επιλογή εξωτερικού χρώματος, που ονομάζεται Previous Metal.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις