Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το Mazda CX-90.

Βλέπετε το Mazda CX-90.

Mazda CX-70: Με ήπια υβριδικό μοτέρ αλλά και PHEV

21/12/2023

Με τα ίδια μοτέρ με το Mazda CX-90.
Ο ήπια υβριδικός 6κύλινδρος κινητήρας βενζίνης θα είναι στη βάση.
Το παρών θα δίνει και PHEV έκδοση.
Με δύο σειρές καθισμάτων το CX-70.

Από ένα έγγραφο διέρρευσαν τα μοτέρ του νέου Mazda CX-70

Το νέο Mazda CX-70 βρίσκεται προ των πυλών και σύμφωνα με ένα έγγραφο που ήρθε στη δημοσιότητα έγινε γνωστό πως θα εξοπλιστεί με τους ίδιους κινητήρες με αυτούς του μεγαλύτερου CX-90. Έτσι το νέο ιαπωνικό SUV θα προσφέρεται πιθανότατα με δύο εκδόσεις του ήπια υβριδικού 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα 3,3 λίτρων, αλλά και ως Plug-in υβριδικό.

Ο ήπια υβριδικός 6κύλινδρος κινητήρας βενζίνης θα είναι στη βάση

Όπως αναφέρουν τα έγγραφα που αρχειοθετήθηκαν στο California Air Resources Board (CARB), στην αγορά των ΗΠΑ το Mazda CX-70 θα εξοπλιστεί με τους κινητήρες του μεγαλύτερου CX-90. Το τριών σειρών θέσεων SUV της Mazda προσφέρεται με δύο διαφορετικές εκδόσεις του υπερτροφοδοτούμενου 6κύλινδρου σε σειρά κινητήρα βενζίνης 3,3 λίτρων που λειτουργεί παράλληλα με ένα ήπιο υβριδικό σύστημα 48 volt. Η πρώτη προσφέρει 284 άλογα και 450 Nm ροπής, ενώ η δεύτερη 345 άλογα και 500 Nm ροπής.

Το παρών θα δίνει και PHEV έκδοση

Το CX-70 θα είναι διαθέσιμο και ως Plug-in υβριδικό, όπως και το CX-90. Τα έγγραφα επιβεβαιώνουν πως θα αποκτήσει το PHEV σύστημα κίνησης που απαρτίζεται από ένα 2,5 λίτρων τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης, έναν ηλεκτροκινητήρα και μια μπαταρία 17,8 kWh με την συνδυαστική απόδοση να φτάνει τα 327 άλογα και τα 500 Nm ροπής.  Και οι τρεις εκδόσεις του CX-70 θα πωλούνται στάνταρ με τετρακίνηση.

Με δύο σειρές καθισμάτων το CX-70

Τέλος, σε αντίθεση με το CX-90, το Mazda CX-70 θα πωλείται αποκλειστικά με δύο σειρές καθισμάτων.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις