Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με 1.287 άλογα το ηλεκτρικό hypercar της BYD!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 1.287 άλογα το ηλεκτρικό hypercar της BYD!

12/12/2023

Το κινεζικό hypercar είναι πιο ισχυρό απ' ότι αναμένονταν.
Με 1.287 ίππους αλλά βάρος 2.475 κιλά.
Πηδάει στον αέρα και πηγαίνει με 3 τροχούς.
Περίπου 129.000 ευρώ η τιμή του.

Το κινεζικό hypercar είναι πιο ισχυρό απ' ότι αναμένονταν

Η BYD ανακοίνωσε τις τελικές προδιαγραφές του υπεραυτοκινήτου της, YangWang U9, το οποίο είναι ακόμα πιο ισχυρό από ό,τι αναμένονταν. Σύμφωνα με την κινεζική μάρκα  διαθέτει 1.287 ίππους, ωστόσο την ίδια στιγμή το βάρος του ανέρχεται στα 2.475 κιλά. Το νέο ηλεκτρικό supercar της BYD μπορεί να πηδάει εν στάση σηκώνοντας και τους τέσσερις τροχούς στον αέρα, ενώ έχει τη δυνατότητα να κυκλοφορεί και με τρεις τροχούς!

Με 1.287 ίππους αλλά βάρος 2.475 κιλά

Το YangWang U9 λαμβάνει ισχύ από τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες, που συνδυαστικά αποδίδουν 1.287 ίππους. Αυτός ο αριθμός είναι μεγαλύτερος από τα 1.100 άλογα που είχε αναφέρει αρχικά η μάρκα. Αξίζει όμως να σημειωθεί πως το βάρος του κινεζικού hypercar ανέρχεται στα 2.475 κιλά, αριθμός μεγαλύτερος σε σχέση με ένα hypercar που εξοπλίζεται από κινητήρα καύσης. Παρά το αυξημένο βάρος, η BYD λέει ότι μπορεί να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2 δευτερόλεπτα και να φτάσει σε τελική ταχύτητα 300 χλμ./ώρα. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσης ότι είναι σε θέση να διανύσει έως και 700 χλμ. με μία μόνο φόρτιση.

Πηδάει στον αέρα και πηγαίνει με 3 τροχούς

Από κει και πέρα, το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό του U9 είναι το ειδικό σύστημα ανάρτησής του, που ονομάζεται Disus-X. Αυτό το σύστημα αποτελείται από τρία επιμέρους συστήματα. Το Έξυπνο Σύστημα Ελέγχου Απόσβεσης Αμαξώματος (Disus-C), το Έξυπνο Υδραυλικό Σύστημα Ελέγχου Αμαξώματος (Disus-P) και το Air Body Control System (Disus-A). Όπως παρουσίασαν οι Κινέζοι, το σύστημα Disus-X επιτρέπει στο αυτοκίνητο να πηδά εν στάση σηκώνοντας και τους τέσσερις τροχούς στον αέρα! Παράλληλα, του δίνει τη δυνατότητα να κινείται στο δρόμο με τρεις τροχούς, αφού το εν λόγω σύστημα ανάρτησης του δίνει την ευχέρεια να σηκώνει τη συγκεκριμένη γωνία προφυλάσσοντας το συγκεκριμένο μέρος του άξονα από το να χτυπήσει στο έδαφος.

Περίπου 129.000 ευρώ η τιμή του

Τέλος, σε ότι αφορά το κόστος απόκτησης, η BYD αναμένεται να κοστολογήσει στην κινεζική αγορά το YangWang U9 στο 1 εκατομμύριο γιουάν, δηλαδή περίπου 129.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις