Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Με 333 άλογα και φρέσκια εμφάνιση το ανανεωμένο Audi S3
9 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Με 333 άλογα και φρέσκια εμφάνιση το ανανεωμένο Audi S3

13/2/2024

Σε Sportback αλλά και σε sedan.
Νέοι προφυλακτήρες και φώτα.
23 άλογα επιπλέον που το ανεβάζουν στα 333.
Βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και ισχυρότερα φρένα.

Σε Sportback αλλά και σε sedan

Οι πρώτες εικόνες και πληροφορίες του ανανεωμένου Audi S3 έκαναν την εμφάνισή τους και σας τις παρουσιάζουμε. Το φρεσκαρισμένο μοντέλο θα εξακολουθήσει να κατασκευάζεται ως Sportback και sedan, ενώ λαμβάνει φρεσκαρισμένη εμφάνιση και 23 επιπλέον άλογα, διατηρώντας τον γνωστό 2λιτρο TFSI κινητήρα.

Νέοι προφυλακτήρες και φώτα

Εξωτερικά, το ανανεωμένο S3 λαμβάνει μία αναθεωρημένη μάσκα μπροστά, ενώ οι μηχανικοί επανατοποθετούν το λογότυπο. Ο προφυλακτήρας έχει νέα σχεδίαση και συνδυάζεται με τους φρεσκαρισμένους προβολείς. Στο πίσω μέρος δεσπόζει και εκεί ένας ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, με ανακλαστήρες στις δύο γωνίες. Διαφορετική σχεδίαση έχουν τα πίσω φώτα, ενώ από τις εικόνες παρατηρούμε την εξάτμιση Akrapovic και τον αεροδυναμικό διαχύτη.

23 άλογα επιπλέον που το ανεβάζουν στα 333

Σημαντική είναι και η αναβάθμιση που έχει υπάρξει στον τετρακύλινδρο κινητήρα 2,0 λίτρων TFSI. Πλέον, προφέρει 333 άλογα και 420 Nm ροπής, αριθμοί που είναι μεγαλύτεροι κατά 23 άλογα και 20 Nm ροπής, από αυτούς του σημερινού S3. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,7 δευτερόλεπτα. Ο κινητήρας συνεργάζεται με επτατάχυτο κιβώτιο S tronic, το οποίο προσφέρει βελτιωμένη απόκριση, σύμφωνα με τη μάρκα.

Βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης και ισχυρότερα φρένα

Επιπλέον χαρακτηριστικά που φέρνει μαζί του το ανανεωμένο S3, είναι η αναβάθμιση της ανάρτησης και το βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης. Ένα νέο προφίλ οδήγησης που αυξάνει τη δυναμική οδήγηση βρίσκεται επίσης στη διάθεση του οδηγού, ενώ το αυτοκίνητο εξοπλίζεται με νέα ελαστικά υψηλών επιδόσεων της Falken. Το ανανεωμένο S3 διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα φρένα, με μεγαλύτερους αεριζόμενους μπροστινούς δίσκους που έχουν πλέον μέγεθος 357 χιλιοστά, όντας παράλληλα και παχύτεροι κατά 4 χιλιοστά. Τα μεγαλύτερα δισκόφρενα υποστηρίζονται από διπίστονες δαγκάνες.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις