Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Βλέπετε το ηλεκτρικό πρωτότυπο FT-Se.

Με τον κινητήρα του GR Yaris και 300 άλογα το νέο Toyota MR2

19/2/2024

Πρεμιέρα το 2025, λανσάρισμα στις αγορές το 2026.
Δύο σπορ αυτοκίνητα έχει στα σκαριά η Toyota ένα ηλεκτρικό και το MR2.
Θα «φοράει» τον κινητήρα του GR Yaris και θα έχει 300 ίππους.
Δεν αλλάζει τη σχεδιαστική λογική, πατώντας στα χνάρια του παλιού.

Πρεμιέρα το 2025, λανσάρισμα στις αγορές το 2026

Στις αγορές θα βρίσκεται το 2026 το νέο Toyota MR2, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει δημοσίευμα από την Ιαπωνία. Η επανεμφάνιση του ιαπωνικού σπορ μοντέλου θα συνδυαστεί με τον τούρμπο τρικύλινδρο κινητήρα 1,6 λίτρων που βρίσκουμε σε GR μοντέλα της μάρκας, ενώ στην προκειμένη περίπτωση θα είναι ρυθμισμένος να προσφέρει 300 άλογα. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, το «καυτό» διθέσιο θα ντεμπουτάρει στο τέλος του 2025 πριν βγει στις αγορές λίγους μήνες μετά, μέσα στο 2026.

Δύο σπορ αυτοκίνητα έχει στα σκαριά η Toyota ένα ηλεκτρικό και το MR2

Αν και στο παρελθόν η φημολογία που έχει υπάρξει ανέφερε πως η Toyota θα έφερνε το νέο MR2 ως ηλεκτρικό βασισμένο στο πρωτότυπο FT-Se, τα δεδομένα φαίνεται πως έχουν διαφοροποιηθεί. Οι νέες πληροφορίες που έρχονται από την Ιαπωνία υποστηρίζουν πως η Toyota σκέφτεται να κατασκευάσει δύο διαφορετικά σπορ αυτοκίνητα. Ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο βασισμένο στο FT-Se για το 2027 και ένα νέο MR2 με κινητήρα καύσης.

Θα «φοράει» τον κινητήρα του GR Yaris και θα έχει 300 ίππους

Το νέο MR2 με κινητήρα καύσης, θα επανεμφανιστεί εκ νέου ως κεντρομήχανο, με κίνηση στον πίσω άξονα. Πηγή ισχύος θα είναι ο γνωστός τρικύλινδρος τούρμπο κινητήρας βενζίνης 1,6 λίτρων, που βρίσκουμε και στα GR Yaris, αλλά και στην GR Corolla. Οι Ιάπωνες λένε πως θα είναι ρυθμισμένος να αποδίδει περίπου 300 ίππους και 370 Nm ροπής και θα συνδυάζεται τόσο με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων όσο και με αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων.

Δεν αλλάζει τη σχεδιαστική λογική, πατώντας στα χνάρια του παλιού

Τα Μέσα της Ιαπωνίας λένε πως οι άνθρωποι της Toyota έχουν επιλέξει να διατηρήσουν τις σχεδιαστικές καταβολές του προηγούμενου. Ως εκ τούτου το νέο MR2 θα είναι και αυτός δίθυρο. Αυτό που δεν έχει αποφασιστεί σχεδιαστικά είναι το σχήμα της οροφής και του πίσω μέρους. Σε κάθε περίπτωση το νέο MR2 θα έχει μήκος περίπου 4.400 χιλιοστά, πλάτος 1.850 χιλιοστά και ύψος 1.230 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.600 χιλιοστά. Το βάρος του θα ανέρχεται περίπου στα 1.300 κιλά.  

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις