Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes CLE 200: Ωδή στην πολυτέλεια και στο δυναμισμό
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes CLE 200: Ωδή στην πολυτέλεια και στο δυναμισμό

23/5/2024

Η δυναμική σχεδίαση αποδεικνύει πως τα coupe δεν πεθαίνουν.
Έχει πολυτελές και «διαστημικό» εσωτερικό με χώρους για 4 ενήλικες.
Είναι δίλιτρη turbo με 204 άλογα (+23 ηλεκτρικά), κάνει το 0-100 σε 7,6 δλ.
Έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά.

Η δυναμική σχεδίαση της Mercedes CLE αποδεικνύει πως τα coupe δεν πεθαίνουν

Μπορεί τα coupe μοντέλα να αποτελούν είδος προς εξαφάνιση, όμως εταιρείες όπως η Mercedes δεν έχουν σκοπό να τα αφήσουν να πεθάνουν. Η Mercedes CLE είναι ένα από αυτά τα μοντέλα, που παίρνει τη θέση των C- και E-Class coupe και τραβά την προσοχή με τη δυναμική και ταυτόχρονα κομψή εμφάνισή της.

Έχει πολυτελές και «διαστημικό» εσωτερικό με χώρους για 4 ενήλικες

Το εσωτερικό της Mercedes CLE 200 διακατέχεται από «αύρα» πολυτέλειας, απόρροια των ποιοτικών υλικών που είναι μαλακά στην αφή και έχουν στιβαρή συναρμογή, με τις επενδύσεις από συνθετικό δέρμα να έχουν διπλά εξώραφα. Ο premium χαρακτήρας «δένει» αρμονικά με το high-tech στοιχείο, με τις οθόνες να έχουν την τιμητική τους και τον ατμοσφαιρικό φωτισμό να προσδίδει τη δικιά του μοναδική «νότα» το βράδυ.

Η οθόνη του συστήματος infotaiment βρίσκεται στη συνέχεια της κεντρικής κονσόλας και έχει διάσταση 12,3 ίντσες, ενώ πίσω από το τιμόνι βρίσκουμε τον πλήρως ψηφιακό και διαμορφώσιμο πίνακα οργάνων. Όσον αφορά στους χώρους, στη Mercedes CLE θα ταξιδέψουν άνετα 4 ενήλικες επιβάτες, με το πορτ-μπαγκάζ να έχει ωφέλιμο όγκο 420 λίτρα.

Είναι δίλιτρη turbo με 204 άλογα (+23 ηλεκτρικά), κάνει το 0-100 σε 7,6 δλ

Ώθηση στη Mercedes CLE 200 δίνει ένα ήπια υβριδικό σύνολο που έχει ως βάση τον δίλιτρο turbo βενζινοκινητήρα με ισχύ 204 άλογα και 320 Nm ροπής. Αυτός ενισχύεται από έναν ηλεκτροκινητήρα 23 ίππων, ο οποίος βοηθά κατά την πλήρη επιτάχυνση και κατά την εκκίνηση, συντελώντας στη μείωση της κατανάλωσης.
Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται σε 7,6 δευτερόλεπτα, ενώ κατά τη δοκιμή μας η πραγματική μέση κατανάλωση κυμάνθηκε μεταξύ 9,5 και 10 λτ/100 χλμ

Έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης και σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά

Ως Grand Tourer, η Mercedes CLE βρίσκεται στο στοιχείο της όταν κινείται στον αυτοκινητόδρομο, με την ποιότητα κύλισης και την εξαιρετική ηχομόνωση να κρατούν «εκτός» τους εξωτερικούς θορύβους.
Το αυτοκίνητο είναι ευθύβολο και το τιμόνι είναι άμεσο και όσο βαρύ χρειάζεται για να προσφέρει sport αίσθηση. Αυτό, σε συνδυασμό με τις περιορισμένες κλίσεις του αμαξώματος και τα δυνατά φρένα σου επιτρέπουν να κινηθείς σβέλτα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή της Mercedes CLE.

Σελ.
2
Η δυναμική σχεδίαση της Mercedes CLE αποδεικνύει πως τα coupe δεν πεθαίνουν
Σελ.
3
Η Mercedes CLE έχει πολυτελές και «διαστημικό» εσωτερικό με χώρους για 4 ενήλικες
Σελ.
4
Είναι δίλιτρη turbo με 204 άλογα (+23 ηλεκτρικά), κάνει το 0-100 σε 7,6 δλ
Σελ.
5
Έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης η Mercedes CLE 200 και σπορτίφ οδηγική συμπεριφορά
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε