Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ντεμπούτο για το «καυτό» VW ID.3 GTX με 326 άλογα!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ντεμπούτο για το «καυτό» VW ID.3 GTX με 326 άλογα!

14/3/2024

Με τον ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα της VW.
286 άλογα το GTX και 326 ίππους το κορυφαίο GTX Performance.
Στα 600 χιλιόμετρα ορίζεται η αυτονομία.
Σπορτίφ καμπίνα με οθόνη αφής 12,9 ιντσών και ChatGPT.

286 άλογα το GTX και 326 ίππους το κορυφαίο GTX Performance

Το νέο ID.3 GTX αποκαλύφθηκε επίσημα από τη Volkswagen και μάλιστα έρχεται σε δύο εκδόσεις, ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στα ύψη, αφού πρόκειται για την «καυτή» έκδοση του ID.3. Μάλιστα, το βασικό καυτό μοντέλο με την ονομασία GTX, ακολουθείται από την έκδοση GTX Performance, με τον πιο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα που αναπτύχθηκε ποτέ από τη VW.

Το στάνταρ ID.3 GTX έρχεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα για ισχύ 286 ίππων, ενώ το πιο «καυτό» GTX Performance εκτοξεύει την ισχύ του στους 326 ίππους. Σε αμφότερα τα μοντέλα η ροπή ορίζεται στα 545 Nm. Το 0-100 χλμ./ώρα για το GTX έρχεται σε 6,0 δευτερόλεπτα, ενώ το GTX Performance κατεβάζει το χρόνο σε 5,6 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα του ID.3 GTX ορίζεται στα 180 χλμ./ώρα, ενώ αυτή του GTX Performance στα 200 χλμ./ώρα.

Στα 600 χιλιόμετρα ορίζεται η αυτονομία

Μια μπαταρία ιόντων λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 79 kWh είναι η πηγή ενέργειας του ηλεκτρικού μοτέρ. Υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση DC στα 175 κιλοβάτ, οπότε η μπαταρία θα αναπληρωθεί από 10 έως 80 τοις εκατό σε περίπου 26 λεπτά, σύμφωνα με τη VW. H αυτονομία τους ορίζεται στα 600 χιλιόμετρα.

20άρες ζάντες και πιο σπορτίφ look

Στο εξωτερικό μέρος, ο επανασχεδιασμένος μπροστινός προφυλακτήρας συνδυάζεται με μεγαλύτερη εισαγωγή αέρα και πλαισιώνεται από μπούμερανγκ LED φώτα ημέρας. Στο πίσω μέρος, διαθέτει διαχύτη με γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα που ταιριάζει με τα σκούρα καπάκια των καθρεπτών, τα πλαϊνά μαρσπιέ και το πλαίσιο των παραθύρων. Οι τροχοί είναι 20 ιντσών.

Καμπίνα με οθόνη αφής 12,9 ιντσών και ChatGPT

Στην καμπίνα, εκτός από κόκκινες πινελιές υπάρχουν ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα σπορ μπροστινά καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα, που φέρουν το σήμα GTX και είναι ντυμένα με ύφασμα από ανακυκλωμένο υλικό. Όλα τα ID.3 θα έχουν νέο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 12,9 ιντσών και ξεχωριστό μοχλό επιλογής τρόπου οδήγησης στην κολόνα του τιμονιού. Παρών είναι και ο προσωπικός βοηθός τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις