Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πέντε Fiat Topolino τιμούν τα 100 χρόνια της Disney
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πέντε Fiat Topolino τιμούν τα 100 χρόνια της Disney

22/11/2023

Η Fiat τίμησε την 100η επέτειο της Disney.
Δημιούργησε πέντε Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους.
Αποτελούν εκθέματα στο εργοστάσιο Lingotto της Fiat.
Με 8 άλογα και 75χλμ. αυτονομία το Fiat Topolino.

Η Fiat τίμησε την 100η επέτειο της Disney

Η Fiat τίμησε την 100η επέτειο της Disney, κατασκευάζοντας πέντε μοναδικά Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους. Όσοι δεν είναι μυημένοι στη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στο Topolino και την Disney, να πούμε πως Topolino είναι η ιταλική λέξη για τον Μίκυ Μάους και ήταν το παρατσούκλι του αρχικού Fiat 500 του 1936. Ως εκθέματα στο εργοστάσιο της Fiat θα χρησιμεύσουν σε πρώτη φάση τα πέντε Topolino.

Δημιούργησε πέντε Topolino με θέμα τον Μίκυ Μάους

Κάθε ένα από τα πέντε Fiat Topolino έχει διαφορετικό θέμα. Ένα περιλαμβάνει ασπρόμαυρα γραφικά εμπνευσμένα από την πρώτη μικρού μήκους ταινία της Disney «Steamboat Willie». Ένα άλλο δημιουργήθηκε από τον διάσημο Ιταλό σχεδιαστή της Disney Giorgio Cavazzano και έχει θέμα τον ίδιο τον Μίκυ Μάους. Η έκδοση Street ενσωματώνει σχέδια γκράφιτι και η έκδοση Abstract παρουσιάζει ζωντανά και αφηρημένα γραφικά. Τέλος, η έκδοση Modern διαθέτει τα αρχικά του Μίκυ Μάους.

Αποτελούν εκθέματα στο εργοστάσιο Lingotto της Fiat

Τα πέντε Fiat Topolino της Disney θα λειτουργήσουν και ως εκθέματα, όντας στο διάσημο εργοστάσιο Lingotto της Fiat, που με τη σειρά του γιορτάζει επίσης τα εκατό χρόνια του. Επί του παρόντος δεν έχει γίνει γνωστό εάν η Fiat θα τα διαθέσει προς πώληση στη συνέχεια.

Με 8 άλογα το Fiat Topolino

Θυμίζουμε πως το Fiat Topolino έκανε το ντεμπούτο του νωρίτερα φέτος ως το ηλεκτρικό τετράκυκλο της μάρκα. Εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 8 ίππων και από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 5,5 kWh που επιτρέπει αυτονομία 75 χιλιομέτρων. To Topolino είναι διαθέσιμο για παραγγελία στην Ιταλία από 7.544 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις