Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Bentayga Apex Edition
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για τη νέα Bentley Bentayga Apex Edition

30/4/2024

Η νέα ειδική έκδοση της Bentayga από τη Mulliner.
22άρες ανθρακονημάτινες ζάντες.
Ανθρακονήματα μέσα και έξω.
V8 μοτέρ για 550 ίππους.

Η νέα ειδική έκδοση της Bentayga από τη Mulliner

Όντας γεμάτη από ίνες άνθρακα, η Bentley Bentayga Apex Edition έκανε επίσημη πρεμιέρα αποτελώντας τη νέα ειδική έκδοση του βρετανικού SUV, κατασκευασμένη από τα χέρια των μηχανικών του τμήματος Mulliner της μάρκας.

Ανθρακονήματα μέσα και έξω

Μπαίνοντας απ' ευθείας στο κυρίως θέμα, στο εξωτερικό υπάρχουν έξι θέματα σχεδίασης, αλλά όλα έχουν μια αγωνιστική λωρίδα που ξεκινά από το καπό και φτάνει μέχρι το πίσω μέρος της οροφής. Από κει και πέρα η Bentayga συνοδεύεται από μια ποικιλία εξαρτημάτων από ανθρακονήματα, συμπεριλαμβανομένων σπόιλερ και καπάκια καθρεπτών. Οι ίνες άνθρακα επεκτείνονται και στο εσωτερικό, όπου μεταξύ άλλων βρίσκονται σε κάποια από τα πάνελ της καμπίνας, όπως στο ταμπλό και την κεντρική κονσόλα.

22άρες ανθρακονημάτινες ζάντες

Η Bentley Bentayga Apex Edition βασίζεται στην Bentayga S και επικεντρώνεται στην απόδοση. Χαρακτηρίζεται από τη μάρκα ως η πιο δυναμική Bentayga όλων των εποχών και για αρχή χρησιμοποιεί ανθρακονημάτινες ζάντες 22 ιντσών της Mulliner, που αναπτύχθηκαν σε συνεργασία με την Bucci Composites. Οι τροχοί αυτοί είναι πιο άκαμπτοι από τους συνηθισμένους τροχούς, ενώ μειώνουν επίσης το βάρος κατά 24 κιλά. Η Bentley σημείωσε ότι αυτό παρέχει μια ποικιλία πλεονεκτημάτων, όπως μειωμένη φθορά ελαστικών και βελτιωμένη απόδοση στο φρενάρισμα. Μιλώντας για τα φρένα, το μοντέλο έχει εξοπλιστεί με κεραμικά φρένα, που με τη σειρά τους εξοικονομούν περισσότερα από 20 κιλά.

V8 μοτέρ για 550 ίππους

Η Bentley Bentayga Apex Edition εξοπλίζεται με έναν V8 4,0 λίτρων twin-turbo κινητήρα που αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, πριν ακολουθήσει η τελική ταχύτητα των 290 χλμ./ώρα. 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις