Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes CLE Cabriolet με έως 381 ίππους
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για τη νέα Mercedes CLE Cabriolet με έως 381 ίππους

7/2/2024

Με αεραγωγούς στα προσκέφαλα και καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι.
Μόνο με ήπια υβριδικές επιλογές βενζίνης-diesel έως 381 ίππους.
Καμπίνα με δύο οθόνες και πολλές τεχνολογίες.
Τον Απρίλη λανσάρεται στις αγορές της Ευρώπης.

Έφτασε η... ανοιχτή εκδοχή της CLE Coupe

Το επίσημο ντεμπούτο της πραγματοποίησε η νέα Mercedes CLE Cabriolet, που επί της ουσίας αποτελεί την κάμπριο έκδοση της CLE Coupe, που είδαμε τον προηγούμενο χρόνο. Το πολυτελές κάμπριο θα προσφέρεται αποκλειστικά με ήπια υβριδικά κινητήρια σύνολα, πλούσιο βασικό εξοπλισμό και καθίσματα που αντανακλούν τις ακτίνες του ήλιου για να μην «πυρώνουν» το καλοκαίρι, όταν η οροφή είναι ανοιχτή.

Με τέσσερις θέσεις και αρκετά πρακτική

Η τετραθέσια CLE Cabriolet έχει μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.861 χιλιοστά και ύψος 1.424 χιλιοστά, ενώ το μεταξόνιό εκτείνεται για 2.865 χιλιοστά. Οι σχεδιαστές έδωσαν ένα αρκετά πρακτικό χαρακτήρα στην CLE Cabriolet, καθώς ο χώρος αποσκευών μπορεί να φιλοξενήσει έως και 385 λίτρα, όγκος που μειώνεται στα 295 λίτρα όταν η οροφή είναι διπλωμένη. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, τα πίσω καθίσματα έχουν διαιρούμενη πλάτη σε αναλογία 60:40 και «πέφτουν» χρησιμοποιώντας τα κουμπιά που βρίσκονται στο πορτμπαγκάζ.

Καμπίνα με δύο οθόνες και πολλές τεχνολογίες

Στην καμπίνα της CLE Cabriolet τα βλέμματα στο πιλοτήριο τραβούν ο πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων 12,3 ιντσών και η κάθετη κεντρική οθόνη αφής 11,9 ιντσών, που φιλοξενεί το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης MBUX τελευταίας γενιάς που βρίσκουμε και στην E-Class, μαζί με πολλές τεχνολογίες.

Με αεραγωγούς στα προσκέφαλα και καθίσματα που μένουν δροσερά το καλοκαίρι

Ωστόσο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά της νέας CLE είναι τα προαιρετικά δερμάτινα καθίσματα, τα οποία επωφελούμενοι από μια ειδική επίστρωση που εμποδίζει τις υπέρυθρες ακτίνες του ήλιου. Η Mercedes υποστηρίζει πως σε δοκιμές που έκανε τα καθίσματα ήταν έως και 12 βαθμούς Κελσίου πιο δροσερά, σε σύγκριση με τα ίδια καθίσματα χωρίς την επίστρωση!!! Τα μπροστινά καθίσματα έχουν τον τυπικό αεραγωγό Airscarf ενσωματωμένο στα προσκέφαλα για να διατηρεί ζεστή ή δροσερή την περιοχή του κεφαλιού. Επιπλέον η CLE Cabriolet διαθέτει ένα ηλεκτρικά αναπτυσσόμενο εκτροπέα ανέμου πάνω από το παρμπρίζ για να «κόβει» τον αέρα που μπαίνει στην καμπίνα, όταν η οροφή είναι ανοιχτή. Επιπλέον, υπάρχει ένας ακόμα αυτόματος εκτροπέας ανέμου πίσω από τα πίσω καθίσματα. Η Mercedes θα πουλά τη CLE Cabriolet με μαύρη, κόκκινη ή γκρι υφασμάτινη οροφή. Η μαλακή οροφή χρειάζεται 20 δευτερόλεπτα για να ανοιγοκλείσει, ενώ το αυτοκίνητο κινείται έως και 60 χλμ./ώρα.  

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις