Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Aston Martin Vantage με 665 άλογα!
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Aston Martin Vantage με 665 άλογα!

12/2/2024

Ενισχυμένη με 665 άλογα και 800 Nm ροπής.
Εξοπλισμένη με έξυπνα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και επιλογή κεραμικών φρένων.
Ανασχεδιασμένη, μεγαλύτερη μάσκα και απολήξεις εξάτμισης.
Οθόνη 10,25 ιντσών στην καμπίνα.

Ενισχυμένη με 665 άλογα και 800 Nm ροπής

Πρεμιέρα έκανε η ανανεωμένη Aston Martin Vantage. Το βρετανικό supercar απέκτησε φρεσκαρισμένη εμφάνιση, αλλά το σημαντικότερο είναι πως έφτασε με πολύ, πολύ μεγαλύτερη ιπποδύναμη, φτάνοντας τα 665 άλογα. Αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό,  ενώ περισσότερες είναι και οι τεχνολογίες.

Ο αναβαθμισμένος twin-turbo V8 4,0 λίτρων κινητήρας της Mercedes-AMG, προσφέρει πλέον 665 άλογα και 800 Nm ροπής. Η ισχύς αυτή είναι κατά 155 άλογα και 115 Nm ροπής, περισσότερα απ' ότι το προ ανανέωσης μοντέλο. Το βελτιωμένο μοτέρ συνδυάζεται με το γνωστό αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF, που στέλνει την κίνηση στους πίσω τροχούς και δίνει τη δυνατότητα στη Vantage να κάνει το 0-96 χλμ./ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 325 χλμ./ώρα.

Εξοπλισμένη με έξυπνα προσαρμοζόμενα αμορτισέρ και επιλογή κεραμικών φρένων

Ανάμεσα στις αναβαθμίσεις που έχουν γίνει στην ανανεωμένη Vantage είναι και η παρουσία έξυπνων προσαρμοζόμενων αμορτισέρ. Η βρετανική μάρκα λέει πως, τα νέα αμορτισέρ παρέχουν ακόμα μεγαλύτερη σπορ αίσθηση και συνδυάζονται με ένα υποβοηθούμενο ηλεκτρονικά σύστημα διεύθυνσης. Ανάμεσα στα ηλεκτρονικά συστήματα βρίσκουμε και ένα ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό που λειτουργεί σε συνδυασμό με το ενημερωμένο σύστημα ESP. Το μοντέλο διατίθενται στάνταρ με τροχούς 21 ιντσών, συνδυαστικά με ελαστικά Michelin Pilot Sport 5 S κατά παραγγελία, διαστάσεων 275/35 μπροστά και 325/30 πίσω. Πέραν των στάνταρ δισκόφρενων, υπάρχει και η επιλογή των κεραμικών φρένων, που εξοικονομούν βάρος 27 κιλών.

Οθόνη 10,25 ιντσών στην καμπίνα

Στο εσωτερικό, η φρεσκαρισμένη Aston Martin Vantage διαθέτει ένα νέο σύστημα infotainment με οθόνη 10,25 ιντσών, που συμπληρώνεται από πολλά μπουτόν και διακόπτες. Ένα ηχοσύστημα 11 ηχείων, 390 Watt διατίθεται στάνταρ, ενώ ένα σύστημα 15 ηχείων, 1.170 Watt από την Bowers & Wilkins είναι μια από τις επιλογές του προαιρετικού εξοπλισμού.

Ανασχεδιασμένη, μεγαλύτερη μάσκα και απολήξεις εξάτμισης

Στο εξωτερικό μέρος, η Aston Martin μεγάλωσε τη μάσκα και τοποθέτησε προβολείς Matrix LED. Το σπορ αυτοκίνητο έχει επίσης φαρδύτερο πίσω προφυλακτήρα, μεγαλύτερες απολήξεις εξάτμισης και νέα χρώματα για το εξωτερικό.

Η Aston Martin θα ξεκινήσει την παραγωγή της ανανεωμένης Vantage  μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2024, πριν ξεκινήσει τις πρώτες παραδόσεις το δεύτερο τρίμηνο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις