Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Porsche Taycan, με 952 άλογα η Turbo S!
13 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρεμιέρα για την ανανεωμένη Porsche Taycan, με 952 άλογα η Turbo S!

7/2/2024

Πιο γρήγορη σε όλες τις εκδόσεις, με 952 άλογα η Taycan Turbo S.
Γρηγορότερη φόρτιση και αυτονομία στα 678 χιλιόμετρα!
Καλύτερες οι τρεις οθόνες στην καμπίνα.
Μικρές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση.

Η ανανεωμένη Porsche Taycan έφτασε φουριόζα

Στην ανανέωση και την παρουσίαση της Taycan προχώρησε η Porsche προσφέροντας στο μοντέλο της περισσότερη ισχύ και αυτονομία, γρηγορότερη επιτάχυνση και χρόνο φόρτισης και μικρές αλλαγές στην εμφάνιση τόσο του εξωτερικού, όσο και της καμπίνας.

Πιο γρήγορη σε όλες τις εκδόσεις, με 952 άλογα η Taycan Turbo S

Οι αλλαγές που έχουν υπάρξει αφορούν και τις τρεις εκδόσεις αμαξώματος, δηλαδή τις Taycan, Taycan Cross Turismo και Taycan Sport Turismo, κάθε μία από τις οποίες επιταχύνει πιο γρήγορα από το μοντέλο που αντικαθιστά. Το βασικό, πισωκίνητο μοντέλο απαιτεί πλέον 4,8 δευτερόλεπτα για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα (0,6 δλ. πιο γρήγορα από πριν), την ώρα που η Taycan Turbo S είναι η ταχύτερη έκδοση με 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα (0,3 δλ. πιο γρήγορα από πριν). Έτσι,  η ανανεωμένη Taycan Turbo S, σύμφωνα με την Porsche, γίνεται το πιο γρήγορο μοντέλο παραγωγής που έχει κατασκευάσει ποτέ η μάρκα. Παράλληλα, η φρεσκαρισμένη Taycan Turbo S είναι το ισχυρότερο όχημα παραγωγής της Porsche μέχρι σήμερα με συνολική απόδοση 952 ίππων όταν χρησιμοποιείται το launch control.

Η Porsche αναφέρει πως η βασική Taycan είναι πιο ισχυρή κατά 82 άλογα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον, υπογραμμίζει πως σε κάθε Taycan ο κινητήρας του πίσω άξονα θα αποδίδει έως και 109 ίππους περισσότερο από πριν, ανάλογα φυσικά με την έκδοση που θα επιλέγεται. Όσες Taycan εξοπλιστούν με το πακέτο Sport Chrono έχουν μία λειτουργία που λέγεται «push to pass» που προσφέρει στους οδηγούς για διάστημα 10 δευτερολέπτων έξτρα δύναμη 95 αλόγων.

Γρηγορότερη φόρτιση και αυτονομία στα 678 χιλιόμετρα

Η ανανεωμένη Taycan μπορεί να φορτίσει και πιο γρήγορα σε σχέση με πριν. Το σύστημα 800 volt θα μπορεί να ανακτήσει ενέργεια έως και 320 kW, 50 περισσότερα από πριν. H μάρκα λέει επίσης ότι το αυτοκίνητο φορτίζει από το 10 στο 80 τοις εκατό σε μόλις 18 λεπτά. Επίσης, το πακέτο μπαταρίας Performance Battery Plus της Taycan έχει τώρα χωρητικότητα 105 kWh, αντί για τις 93 kWh του τρέχοντος μοντέλου. Η Porsche αναφέρει πως η κορυφαία αυτονομία ανάμεσα στις Taycan επιτυγχάνεται από τα βασικό μοντέλο και μπορεί να φτάσει έως και τα 678 χιλιόμετρα (WLTP), αριθμός αυξημένος κατά 175 χλμ. ή 35%.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως η βελτιωμένη Porsche Taycan θα είναι εξοπλισμένη με προσαρμοζόμενη αερανάρτηση και η ανάρτηση Porsche Active Ride μπορεί να παραγγελθεί προαιρετικά για τα τετρακίνητα μοντέλα. Όλα τα μοντέλα θα έρχονται επίσης με νέους τροχούς που έχουν σχεδιαστεί για τη βελτίωση της αεροδυναμικής και ελαστικά σχεδιασμένα να μειώνουν την αντίσταση κύλισης.

Μικρές αλλαγές στην εξωτερική σχεδίαση

Η εμφάνιση της ανανεωμένης Taycan έχει επίσης φρεσκαριστεί με νέα πίσω φώτα και προβολείς HD-Matrix, μπροστά. Στο πίσω μέρος, το λογότυπο της Porsche είναι ενσωματωμένο στην φωτιζόμενη LED λωρίδα, λαμβάνοντας τρισδιάστατη εμφάνιση. Περισσότερες είναι και οι χρωματικές επιλογές, που για τα μοντέλα Turbo και Turbo S περιλαμβάνουν τις αποκλειστικές πινελιές Turbonite.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις