Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Προ των πυλών το Toyota GR Yaris με αυτόματο κιβώτιο

Προ των πυλών το Toyota GR Yaris με αυτόματο κιβώτιο

Διαβάστηκε από 5900 αναγνώστες - 27/12/2023

Το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων θα χρησιμοποιηθεί σε sport μοντέλα.
Δοκιμάζεται ήδη σε ένα πρωτότυπο αγωνιστικό Toyota GR Yaris.
Το Toyota GR Yaris RZ-H θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο.
Αναμένονται δύο επιπλέον επετειακές εκδόσεις του μοντέλου.

Το νέο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της Toyota θα χρησιμοποιηθεί σε sport μοντέλα

Η Toyota εξελίσσει πυρετωδώς ένα νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων που ονομάζεται
GR-DAT, ή αλλιώς «Direct Auto Transmission» και θα χρησιμοποιείται στα sport μοντέλα της εταιρείας, αρχής γενομένης με το επερχόμενο Toyota GR Yaris RZ-H.
 

Το κιβώτιο δοκιμάζεται ήδη σε ένα πρωτότυπο αγωνιστικό Toyota GR Yaris

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ιαπωνικού κολοσσού, Akio Toyoda, το εν λόγω σασμάν θα έρθει να καλύψει το χάσμα μεταξύ του παραδοσιακού χειροκίνητου κιβωτίου, που είναι πιο συμμετοχικό στην οδήγηση, και του αυτόματου, το οποίο είναι πιο απλό στη χρήση.

Το συγκεκριμένο κιβώτιο ταχυτήτων χρησιμοποιείται και δοκιμάζεται ήδη σε ένα αγωνιστικό Toyota GR Yaris. Ο Toyoda ανέφερε πως το νέο σασμάν τον βοήθησε στο να μειώσει αρκετό χρόνο από τους γύρους του στην πίστα και πως «ανταποκρίνεται γραμμικά στο πάτημα του πεντάλ του γκαζιού». Επιπλέον, ο Πρόεδρος δήλωσε πως το κιβώτιο GR-DAT αντιγράφει τη συμπεριφορά του εκάστοτε οδηγού και μπορεί να προβλέψει τις ενέργειές του.
 

Το Toyota GR Yaris RZ-H θα παρουσιαστεί τον Ιανουάριο

Σύμφωνα με πηγές, το Toyota GR Yaris RZ-H, δηλαδή η έκδοση με το αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, θα παρουσιαστεί στο Tokyo Auto Salon που θα διεξαχθεί στην ιαπωνική πρωτεύουσα μεταξύ 12 και 14 Ιανουαρίου. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με το αν θα υπάρχει διαφορά στην απόδοση του κινητήρα.
 

Αναμένονται δύο επιπλέον επετειακές εκδόσεις του Toyota GR Yaris

Πέραν της αυτόματης RZ-H έκδοσης, αναμένεται να παρουσιαστούν και δύο ακόμα επετειακά Toyota GR Yaris, προκειμένου να εορταστεί η επιτυχία της Toyota στο WRC. Αυτά θα ονομάζονται Ogier και Rovanpera Edition, προς τιμήν των οδηγών της εταιρείας Sebastien Ogier και Kalle Rovanpera, οι οποίοι μαζί με τους Katsuta, Evans, Bertelli και Latvala ώθησαν την Toyota στην πρώτη θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών.
Οι συγκεκριμένες εκδόσεις θα κάνουν το ντεμπούτο τους πριν από το Ράλλυ του Monte Carlo (24-28 Ιανουαρίου) και θα παραχθούν σε 100 αντίτυπα έκαστη.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε