Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Σχεδιαστής οραματίστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό

Σχεδιαστής οραματίστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό

12/2/2024

Σε πρώτο πλάνο στην Ford η ηλεκτροκίνηση.
Ετοιμάζει πλατφόρμα στην οποία θα βασίσει τα νέα της προσιτά ηλεκτρικά.
Σχεδιαστής φαντάστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό.
Έρχεται νωρίτερα το ηλεκτρικό Puma με το όνομα Gen-E.

Σε πρώτο πλάνο στην Ford η ηλεκτροκίνηση

Μια νέα πλατφόρμα για ηλεκτρικά χαμηλού κόστους ετοιμάζει η Ford και ένας βιαστικός ανεξάρτητος σχεδιαστής παρουσίασε πως θα μπορούσε να είναι το πρώτο προσιτό off-road SUV της αμερικανικής φίρμας, που θα βασιστεί σε αυτή. Πριν από το πρώτο ηλεκτρικό της Ford με τη νέα πλατφόρμα, θα έχουμε δει το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma, το οποίο θα ονομάζεται Gen-E.

Ετοιμάζει πλατφόρμα στην οποία θα βασίσει τα νέα της προσιτά ηλεκτρικά

Πριν από λίγες ημέρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ford, Jim Farley, γνωστοποίησε πως η μάρκα δημιούργησε την ομάδα «Skunkworks». Αυτή, εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη μιας νέας πλατφόρμας χαμηλού κόστους για ηλεκτρικά, που θα αποτελέσει τη βάση για τα επερχόμενα μοντέλα της. Η είδηση αυτή έβαλε στην... πρίζα ανεξάρτητους σχεδιαστές για να παρουσιάσουν τις δικές του ιδέες για το πως πρόκειται να είναι το πρώτο από αυτά τα μοντέλα.

Σχεδιαστής φαντάστηκε το Bronco ως προσιτό ηλεκτρικό

Ο γνωστός σχεδιαστής, Vince Burlapp, φαντάστηκε το πρώτο προσιτό ηλεκτρικό της Ford, ως ένα σκληροτράχηλο, off-road SUV. Για το σχεδιασμό του ο Vince Burlapp άντλησε έμπνευση από το Bronco, κάνοντας όμως τις αλλαγές που έκρινε πως έπρεπε να γίνουν. Βασικότερη όλων είναι μία νέα μάσκα, εντελώς κλειστή, διατηρώντας όμως τους ίδιους προβολείς, του υπάρχοντος μοντέλου. Από κει και πέρα, εξόπλισε το αυτοκίνητο με ελαστικά παντός εδάφους, ενώ διατήρησε και πολλά βασικά στοιχεία του κανονικού Bronco, όπως οι ράγες οροφής!

Έρχεται νωρίτερα το ηλεκτρικό Puma με το όνομα Gen-E

Μέχρι να δούμε το πρώτο ηλεκτρικό της Ford στη νέα πλατφόρμα, νωρίτερα θα έχουμε δει την ηλεκτρική έκδοση του Puma, μοντέλο που θα έχει την ονομασία Gen-E. Tο αυτοκίνητο πρόκειται να είναι το δεύτερο αυτοκίνητο της Ford που θα βασίζεται στην πλατφόρμα ηλεκτρικών MEB του ομίλου Volkswagen μετά το ηλεκτρικό  Explorer. Θα κατασκευαστεί στην Κραϊόβα της Ρουμανίας και αναμένεται να προσφερθεί με  δύο σύνολα με ισχύ 130 (ή 136 ίππους) και στα 150 άλογα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις