autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Tesla: Νέα έκδοση του Model 3 με 830 χλμ. αυτονομία
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tesla: Νέα έκδοση του Model 3 με 830 χλμ. αυτονομία

14/8/2025

Είναι το Tesla με την μεγαλύτερη αυτονομία
Έχει μπαταρία NMC της LG 78,4 kW
Με ένα ηλεκτρικό μοτέρ για 306 άλογα
Ντεμπούτο στην αγορά της Κίνας
Άγνωστο επί του παρόντος εάν θα προσφερθεί και σε άλλες αγορές

autoagora Team

Αυτονομία για 830 χλμ..

Το προηγούμενο διάστημα είχε διαρρεύσει η είδηση πως η Tesla θα λάνσαρε μία νέα έκδοση του Model 3, η οποία θα ξεπερνούσε σε αυτονομία τα 800 χιλιόμετρα. Το μοντέλο θα έκανε πρεμιέρα στην αγορά της Κίνας και θα είχε το όνομα Model 3+. Σήμερα, η Tesla προχώρησε στο λανσάρισμα του νέου της ηλεκτρικού, για το οποίο ανακοινώνει αυτονομία 830 χιλιομέτρα, μετρημένη στον κινέζικο κύκλο δοκιμών CLTC.

Έχει μπαταρία NMC της LG 78,4 kW

Το Model 3+, το οποίο η Tesla λάνσαρε με την ονομασία Model 3 Long Range, χρησιμοποιεί μια μπαταρία νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC) από την LG, 78,4 kWh. Διαθέτει ένα ηλεκτρικό μοτέρ απόδοσης 306 ίππων και όπως προαναφέραμε ο συνδυασμός αυτός του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί με μία φόρτιση για 830 χλμ., σύμφωνα πάντα με όσα υποστηρίζει η Tesla.

Σε κάθε περίπτωση, αξίζει να σημειωθεί πως ο κινέζικος κύκλος δοκιμών (CLTC), είναι πολύ πιο γενναιόδωρος από τον κύκλο δοκιμών WLTP.

Άγνωστο εάν η Tesla θα προσφέρει τη συγκεκριμένη έκδοση και εκτός Κίνας

Τέλος, ένα από τα στοιχεία που δεν γνωρίζουμε ακόμη είναι εάν η Tesla έχει σχέδια να πουλήσει αυτήν την έκδοση του Model 3 σε άλλες αγορές εκτός Κίνας. Αλλά αν το κάνει και φέρει για παράδειγμα το μοντέλο στην Ευρώπη, η αυτονομία αναπόφευκτα θα είναι μικρότερη στον αριθμό.  

TOYOTA
OPEL