Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Hyundai Mobion πάει και σαν τον κάβουρα!

Το Hyundai Mobion πάει και σαν τον κάβουρα!

11/1/2024

To Hyundai Mobion εξοπλίζεται με το σύστημα e-Corner.
Οι τέσσερις τροχοί στρίβουν έως και 90 μοίρες ανεξάρτητα.
Προβάλει και φωτεινές ενδείξεις στη μάσκα αλλά και στο έδαφος.
Θέλει να το φέρει στην παραγωγή η Hyundai.

To Hyundai Mobion εξοπλίζεται με το σύστημα e-Corner

Η Hyundai πραγματοποίησε την πρεμιέρα του Mobion Concept. Το νέο πρωτότυπο είναι βασισμένο στο Hyundai Ioniq 5 και ανάμεσα στις δυνατότητες που έχει, μπορεί να κινείται κυριολεκτικά και με το πλάι. Αυτό γίνεται μέσω του συστήματος e-Corner, που έχει αναπτύξει εδώ και λίγο καιρό το τμήμα Mobis του κορεατικού Ομίλου, το οποίο δεν αποκλείεται να δούμε μελλοντικά.

Οι τέσσερις τροχοί στρίβουν έως και 90 μοίρες ανεξάρτητα

Με λίγα λόγια, η τεχνολογία e-Corner δίνει τη δυνατότητα και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου να στρίβουν έως και 90 μοίρες, επιτρέποντας έτσι στο αυτοκίνητο να προχωρήσει σε μία σειρά από ελιγμούς. Το σύστημα αποτελείται από ένα μοτέρ σε κάθε τροχό. Το κάθε μοτέρ ενσωματώνει τα συστήματα διεύθυνσης, πέδησης, ανάρτησης και μετάδοσης κίνησης, ένα σύστημα που η Hyundai του έχει δώσει την ονομασία «Uni Wheel» και μετακινεί βασικά εξαρτήματα κίνησης μέσα στον τροχό.

Προβάλει και φωτεινές ενδείξεις στη μάσκα αλλά και στο έδαφος

Έτσι, το Hyundai Mobion Concept είναι σε θέση να κινείται ακόμα και με το πλάι, να περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό του, να μετακινεί αποκλειστικά το πίσω μέρος του και να οδηγείται διαγώνια. Από κει και πέρα, εκτός από το σύστημα e-Corner, το Mobion ξεχωρίζει από ένα κανονικό Ioniq 5 και χάρη στη δυνατότητα που έχει να προειδοποιεί άλλους οδηγούς, μέσω φωτεινών ενδείξεων, για μία σειρά από καταστάσεις όπως η διέλευση πεζών. Μπορεί επίσης να προβάλει εικόνες στο έδαφος σε ένα φάσμα 360 μοιρών, ειδοποιώντας για την προβλεπόμενη κατεύθυνση του αυτοκινήτου.

Θέλει να το φέρει στην παραγωγή το «e-Corner» η Hyundai

Το σύστημα δεν είναι ακόμη έτοιμο για παραγωγή, όμως η θέληση της Hyundai είναι να το φέρει στην παραγωγή, μελλοντικά. Δείτε τα βίντεο που ακολουθούν για να έχετε μία εικόνα των δυνατοτήτων του Hyundai Mobion Concept. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις