Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Tο Nissan X-Trail έγινε το απόλυτο ασθενοφόρο για τα χιονισμένα βουνά
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Tο Nissan X-Trail έγινε το απόλυτο ασθενοφόρο για τα χιονισμένα βουνά

17/1/2024

Ιδού το Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept.
Τροποποιημένο κατάλληλα X-Trail για να σώζει ζωές.
Στο συν του είναι και το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE της μάρκας.
Θα βρίσκεται και έκθεμα σε χιονοδρομικό της Ιταλίας.

Ιδού το Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept

Αυτό είναι το Nissan X-Trail Mountain Rescue Concept. Το νέο πρωτότυπο της ιαπωνικής μάρκας πρόκειται για ένα τυπικό Nissan X-Trail, που όμως έλαβε εκτενείς τροποποιήσεις για να μεταμορφωθεί σε ένα όχημα έκτακτης ανάγκης με ερπύστριες και έξτρα εξοπλισμό για να πραγματοποιήσει διαδώσεις σε χιονισμένες πλαγιές.

Τροποποιημένο κατάλληλα X-Trail για να σώζει ζωές

Σύμφωνα με την ενημέρωση της μάρκας, οι τροποποιήσεις στο X-Trail Mountain Rescue περιλαμβάνουν την αντικατάσταση των τροχών με ερπύστριες, για μέγιστη πρόσφυση σε ολισθηρές πλαγιές, ενώ τα πίσω καθίσματα έχουν αφαιρεθεί για να επιτρέπεται η τοποθέτηση φορείου, με σκοπό την μεταφορά τραυματιών σκιέρ στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα. Εξωτερικά, έχει προστεθεί μια ειδική σχάρα οροφής για να μεταφέρει το ειδικό φορείο και φτυάρια χιονιού. Μια σειρήνα και μια μπάρα με ισχυρούς προβολείς έχουν ενσωματωθεί στην οροφή του X-Trail, όπως επίσης και πρόσθετοι προβολείς στο καπό. Φαρδύτερα φτερά εμπρός και πίσω έχουν ενσωματωθεί για να χωρέσουν τις ερπύστριες, ενώ μπροστά ο προφυλακτήρας έχει τροποποιηθεί για να φέρει βαρούλκο. Ένας ενισχυμένος γάντζος ρυμούλκησης έχει προστεθεί στον μπροστινό και τον πίσω προφυλακτήρα, ενώ στο πλάι έχουν συμπεριληφθεί μαρσπιέ για να διευκολύνουν την πρόσβαση, καθώς το X-Trail έχει ανυψωθεί κατά 23 εκατοστά σε σχέση με την έκδοση δρόμου.

Στο συν του είναι και το σύστημα τετρακίνησης e-4ORCE της μάρκας

Από κει και πέρα, το Nissan X-Trail Mountain Rescue είναι εξοπλισμένο και με το ηλεκτροκίνητο σύστημα τετρακίνησης με δύο μοτέρ e-4ORCE. Μάλιστα, η Nissan υποστηρίζει πως το σύστημα e-4ORCE σε αντίθεση με τα παραδοσιακά μηχανικά συστήματα, μπορεί να αντιδράσει στα μεταβαλλόμενα επίπεδα πρόσφυσης σε 1/10.000 του δευτερολέπτου, δηλαδή περίπου 1.000 φορές πιο γρήγορα από ένα παραδοσιακό σύστημα τετρακίνησης. Παράλληλα, μπορεί να προσαρμόσει την κατανομή της ισχύος σε όλους τους τροχούς ξεχωριστά, ανάλογα με την πρόσφυσή τους.

Θα βρίσκεται και έκθεμα σε χιονοδρομικό της Ιταλίας

Κλείνοντας, το Nissan X-Trail Mountain Rescue θα εκτεθεί σε γυάλινη προθήκη στο δημοφιλές ιταλικό χιονοδρομικό κέντρο Cervinia, εκεί όπου παρουσιάστηκε.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις