Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
To Skoda Enyaq έγινε ισχυρότερο και απέκτησε μεγαλύτερη αυτονομία
10 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

To Skoda Enyaq έγινε ισχυρότερο και απέκτησε μεγαλύτερη αυτονομία

8/12/2023

- H γκάμα του Skoda Enyaq αναβαθμίστηκε σε πολλούς τομείς.
- Πιο ισχυρό, μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση.
- Επιπλέον εξοπλισμός, αναβαθμισμένο infotainment.
- Έκδοση Laurin & Klement και αναβαθμισμένο Enyaq vRS.

H γκάμα του Skoda Enyaq αναβαθμίστηκε σε πολλούς τομείς

Η Skoda αναβάθμισε το ηλεκτρικό Enyaq, δίνοντας στο μοντέλο περισσότερα άλογα χάρη σε ένα νέο ισχυρότερο σύστημα κίνησης, αλλά και μεγαλύτερη αυτονομία. Παράλληλα εισάγει τις νέες εκδόσεις 85 και 85x, αναβαθμισμένο σύστημα infotainment και την έκδοση Laurin & Klement. Αναβαθμισμένο και το Enyaq vRS.

Πιο ισχυρό, μεγαλύτερη αυτονομία και πιο γρήγορη φόρτιση

Η βασική έκδοση, Enyaq 60 με μπαταρία 58 kWh, παραμένει σχεδόν αμετάβλητη, ωστόσο έρχεται με μία μικρή αύξηση της αυτονομίας κατά 5 χιλιόμετρα, φτάνοντας τα 400 χιλιόμετρα. Ανεβαίνοντας στην ιεραρχία των εκδόσεων, θα συναντήσουμε πλέον τις εκδόσεις 85 και 85x που αντικαθιστούν τις προηγούμενες εκδόσεις 80 και 80x. Όπως και τα σπορ μοντέλα RS, διαθέτουν ένα νέο, πιο ισχυρό σύστημα μετάδοσης κίνησης ικανό για τελική ταχύτητα 180 χλμ./ώρα. Για το Enyaq 85, η ισχύς αυξάνεται κατά 82 ίππους (286 ίππους συνολικά), μειώνοντας τον χρόνο στο 0-100 χλμ./ώρα από 7,5 δευτερόλεπτα σε 6,7 δευτερόλεπτα. Το τετρακίνητο 85Χ διαθέτει την ίδια ισχύ των 286 ίππων, όντας ισχυρότερο κατά 20 άλογα σε σχέση με το 80x.
 
Μια βελτιστοποιημένη μπαταρία με ακόμη πιο προηγμένη διαχείριση θερμότητας αυξάνει την αυτονομία σε πάνω από 560 χιλιόμετρα για το SUV Enyaq 85 και περισσότερα από 570 χιλιόμετρα για το Coupé. Παράλληλα το τσεχικό ηλεκτρικό μοντέλο χάρη στις αναβαθμίσεις που δέχτηκε έχει την ικανότητα να φορτίζει πιο γρήγορα. Όπως αναφέρει η μάρκα το 85, μπορεί να φορτίσει έως και σε 135 kW, μειώνοντας το χρόνο φόρτισης κατά 1 λεπτό έως 28 λεπτά. Το τετρακίνητο 85x, από την άλλη πλευρά, μπορεί να φορτίσει σε 175 kW, επομένως φορτίζει 8 λεπτά πιο γρήγορα από το παλιό 80x. Ως εκ τούτου η φόρτιση της μπαταρίας 82 kWh (καθαρή 77 kWh) από 10 έως 80 τοις εκατό διαρκεί τώρα 28 λεπτά, σύμφωνα με την Skoda.

Επιπλέον εξοπλισμός, αναβαθμισμένο infotainment

Εκτός από την αύξηση ισχύος και αυτονομίας, η Skoda βελτίωσε επίσης το σύστημα ψυχαγωγίας και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων, όπως και τα επίπεδα εξοπλισμού. Για παράδειγμα η βασική έκδοση έχει ενισχυθεί, μεταξύ άλλων με πίσω πλευρικούς αερόσακους και πίσω θύρες USB-C.

Έκδοση Laurin & Klement και αναβαθμισμένο Enyaq vRS

Τέλος, να θυμίσουμε πως η Skoda έχει ήδη παρουσιάσει την έκδοση Laurin & Klement που κάθεται στην κορυφή της γκάμας, ενώ έχει αναβαθμίσει και το Enyaq vRS, που είναι το πιο γρήγορο και ισχυρό Skoda που έχει βγάλει ποτέ από τις γραμμές παραγωγής.
 
Σε ότι αφορά το Skoda Enyaq Laurin & Klement διαθέτει κινητήριο σύνολο 286 ίππων και αυτονομία 570 χιλιομέτρων και ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα μοντέλα χάρη στον μεγαλύτερο εξοπλισμό του και την μάσκα Crystal Face που φωτίζεται από 131 LED. Το Enyaq vRS είναι η ισχυρότερη και γρηγορότερη έκδοση του ηλεκτρικού SUV. Tο κινητήριο σύνολο αποτελείται από δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική ισχύ στα 340 άλογα. Η αυτονομία του ορίζεται στα 550 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις