Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum είναι το ηλεκτρικό Skye!
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum είναι το ηλεκτρικό Skye!

24/11/2023

Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum.
Με buggy σχεδίαση και LED φώτα.
Αμιγώς ηλεκτρικό και τετρακίνητο.
Για περιορισμένη παραγωγή.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Callum

Η Callum αποκάλυψε το Skye, το πρώτο αυτοκίνητο που σχεδίασε ως αυτόνομη μάρκα. Πρόκειται για ένα παντός εδάφους off-road όχημα, με αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το οποίο η βρετανική φίρμα θέλει να βάλει στην παραγωγή, σε περιορισμένο  αριθμό μονάδων.

Με buggy σχεδίαση και LED φώτα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η μάρκα, το Callum Skye μπορεί να κινηθεί σε όλα τα εδάφη φορώντας τα κατάλληλα ελαστικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από buggy οχήματα. Έχει τεράστιους τροχούς και μεγάλη απόσταση από το έδαφος, ενώ εκτεταμένη είναι και η σχεδίαση των φτερών. Η κλειστή μάσκα μπροστά συνοδεύεται από λεπτά LED φώτα, ενώ πίσω υπάρχει μία LED μπάρα. Το εσωτερικό έχει διάταξη 2+2 θέσεων, ενώ εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως στο κάτω μέρος των θυρών υπάρχει έξτρα τζάμι που έρχεται ως συνέχεια του κανονικού, το οποίο βρίσκεται ψηλότερα.

Αμιγώς ηλεκτρικό και τετρακίνητο

Το Callum Skye εξοπλίζεται με ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Το μοντέλο είναι τετρακίνητο και το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε περίπου 4 δευτερόλεπτά. Η Callum ανέφερε ότι το βάρος του θα ορίζεται στα 1.150 κιλά, ωστόσο δεν έδωσε άλλες πληροφορίες. Συμφώνα με τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει, η μπαταρία που το εξοπλίζει είναι  42 kWh και προσφέρει αυτονομία για περίπου 270 χιλιόμετρα.

Στόχος να το βάλει στην παραγωγή

Αν και το Callum Skye παρουσιάστηκε σε ψηφιακά σχέδια, η εταιρεία γνωστοποιεί πως στόχος της είναι να το βάλει στην παραγωγή, σε περιορισμένο αριθμό μονάδων. Κλείνοντας να σημειωθεί πως περισσότερα στοιχεία θα γίνουν γνωστά την άνοιξη του 2024, όταν θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του πρωτότυπου του Callum Skye!

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις