Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota Yaris Cross

Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota Yaris Cross

Τα 5 κόκκινα του πρωταθλητή των πωλήσεων

Διαβάστηκε από 77788 αναγνώστες - 7/7/2023

Το Toyota Yaris Cross είναι το πρώτο σε πωλήσεις αυτοκίνητο για το πρώτο εξάμηνο του 2023. Πόσο καλό είναι στην πραγματικότητα; Αξίζει την πρώτη θέση; Αναλύουμε το μοντέλο και εγκαινιάζουμε μια νέα σειρά άρθρων που εστιάζει στα δυνατά και αδύνατα σημεία των Best Sellers.

Αξιζει να μαθετε

Τι δεν σας έχουν πει για το Toyota Yaris Cross

Δημιουργήσαμε μια νέα σειρά άρθρων, στην οποία αναλύουμε και εστιάζουμε στα πολύ δυνατά και στα πολύ αδύνατα χαρακτηριστικά των Best Seller μοντέλων. Πρώτο στη λίστα μας είναι το Toyota Yaris Cross, που είναι το πιο εμπορικό μοντέλο στην Ελλάδα σε πωλήσεις λιανικής, όσον αφορά στο πρώτο εξάμηνο του 2023.

Θα ακολουθήσει ανάλυση για όλα τα hot μοντέλα που απασχολούν το καταναλωτικό κοινό σήμερα, ούτως ώστε να βρούμε όλα τα «πράσινα», αλλά και τα «κόκκινα» σημεία των Best Seller μοντέλων.

Το Toyota Yaris Cross έγινε Best Seller στη χώρα μας και βρίσκεται στην κορυφή των ταξινομήσεων του 2023, αφού μέχρι στιγμής έχει σημειώσει 2.048 πωλήσεις σε 6 μήνες. Το μοντέλο είναι η πρώτη προσπάθεια της ιαπωνικής εταιρείας στην κατηγορία των μικρών SUV, και οι πωλήσεις δείχνουν πως η Toyota πέτυχε το στόχο της. Ας βάλουμε το Yaris Cross κάτω από το μικροσκόπιό μας και ας το αναλύσουμε.

ΑρνητικάΤα κόκκινα σημεία του Toyota Yaris Cross

ΑρνητικάΤο Toyota Yaris Cross στη συγκεκριμένη έκδοση των 19.870 ευρώ, με το χειροκίνητο κιβώτιο, θέλει 464 μέτρα για να προσπεράσει επιταχύνοντας από 80 στα 120 χλμ/ώρα, όταν τα χιλιάρια turbo χρειάζονται γύρω στα 280 μέτρα, δηλαδή 180 μέτρα λιγότερο. Αυτό σημαίνει οτι στο προσπέρασμα θα χρειαστεί να μείνεις 180 μέτρα παραπάνω στην αριστερη λωρίδα. Αυτό οφείλεται στο οτι έχει ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων, ο οποίος αποδίδει μεν 125 άλογα,  αλλά υστερεί σε ροπή, σε σχέση με τα turbo μοτέρ.

ΑρνητικάΤο Toyota Yaris Cross έχει 5,5 εκατοστά χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών, ο οποίος είναι ο μικρότερος της κατηγορίας, ενώ για παράδειγμα, το Peugeot 2008 έχει 15,5 εκατοστά, δηλαδή 10 εκατοστά περισσότερα.

ΑρνητικάΣτο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου δεν χωράνε 3 ενήλικες, αφού το πλάτος είναι 1,30μ. και δυσκολεύει ακόμα περισσότερο, λόγω του περιορισμένου χώρου για τα πόδια. Στην κατηγορία υπάρχουν αρκετά SUV που είναι 5-8 εκατοστά φαρδύτερα.

ΑρνητικάΤο ιαπωνικό μικρό SUV έχει 397 λτ. διαθέσιμα για το χώρο αποσκευών, όταν για παράδειγμα, το Ford Puma έχει 536 λτ, δηλαδή χωράει 1 βαλίτσα και ένα σακ-βουαγιάζ παραπάνω.

ΑρνητικάΤο Toyota Yaris Cross έχει από τις πιο θορυβώδεις καμπίνες στο ταξίδι, που φτάνει τα 71,5 db όταν ταξιδεύεις με 120 χλμ/ώρα. 

ΑρνητικάΣτην έκδοση των 19.870 ευρώ έχει κάποιες ελλείψεις στο εξοπλισμό (δείτε σχετικά στην αντίστοιχη σελίδα)
 

Θετικά Τα πράσινα σημεία του Toyota Yaris Cross

ΘετικάΗ εγγύηση της Toyota διαρκεί 6 χρόνια, όταν για παράδειγμα στο VW T-Roc είναι 2 χρόνια.

ΘετικάΗ τιμή των 19.870 ευρώ είναι μία από τις καλύτερες τα κατηγορίας.
 
Εσείς τι πιστεύετε; Αξίζει που είναι το Toyota Yaris Cross το νούμερο 1 στις πωλήσεις; Θα είχε τόσες πωλήσεις αν ήταν γνωστά όλα τα παραπάνω; Εσείς τι λέτε;


Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας τα αναλυτικά χαρακτηριστικά του Toyota Yaris Cross και τη σύγκριση με το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας του.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Το Toyota Yaris Cross απέναντι από το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας
Σελ.
3
Toyota Yaris Cross. Τι βαθμό παίρνει σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, εγγυήσεις.
Σελ.
4
Toyota Yaris Cross: Πόσο καλό είναι σε εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας;
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε