autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
GWM Ora 7: Νέο ηλεκτρικό σε σεντάν και βάγκον έως 218 άλογα
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

GWM Ora 7: Νέο ηλεκτρικό σε σεντάν και βάγκον έως 218 άλογα

11/6/2026

Η Great Wall Motor λανσάρει το Ora 7 στην Κίνα
Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το Volkswagen Beetle
Ίδιο μεταξόνιο αλλά διαφορετικά μήκη
Ηλεκτρικό με έως 218 άλογα

autoagora Team

Η Great Wall Motor λανσάρει το Ora 7 στην Κίνα

Η Great Wall Motor ετοιμάζεται να παρουσιάσει ένα νέο μοντέλο με ξεχωριστή σχεδίαση, το Ora 7, το οποίο θα κυκλοφορήσει σύντομα στην κινεζική αγορά. Το αυτοκίνητο ήρθε στο φως μέσα από επίσημες εικόνες που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας, λίγες εβδομάδες πριν από την εμπορική του διάθεση στη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου παγκοσμίως.

Εμπνευσμένο σχεδιαστικά από το Volkswagen Beetle

Όπως συμβαίνει με τα περισσότερα μοντέλα της Ora, έτσι και το Ora 7 ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη σχεδίασή του, τόσο στην σεντάν όσο και στη βάγκον έκδοση, οι οποίες θα συνθέτουν τη γκάμα του. Στην περίπτωση του βάγκον, το εμπρός τμήμα διαθέτει σχεδιαστικά στοιχεία που θυμίζουν το θρυλικό Volkswagen Beetle, όπως το έντονα κεκλιμένο καπό και οι χαρακτηριστικοί στρογγυλοί προβολείς.
 

Στο προφίλ του αυτοκινήτου, οι σχεδιαστές έχουν επιλέξει μια γραμμή που φέρνει στο μυαλό την Porsche Cayenne, προσδίδοντας έναν πιο δυναμικό χαρακτήρα. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοινώνει ότι το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο με ζάντες 18 και 19 ιντσών.
 

Στο πίσω μέρος, η εικόνα παραμένει ξεχωριστή αλλά πιο λιτή, με δύο ανεξάρτητα φωτιστικά σώματα να διαφοροποιούνται από τη σύγχρονη τάση των ενιαίων LED μπαρών που κυριαρχούν στην αγορά.
 

Η σεντάν έκδοση διατηρεί σε μεγάλο βαθμό τα ίδια σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, ωστόσο υιοθετεί μια πιο σπορ αισθητική. Μία ακόμη διαφορά εντοπίζεται στο πίσω μέρος, όπου απουσιάζει ο υαλοκαθαριστήρας, στοιχείο που συναντάται στην βάγκον παραλλαγή.

Ίδιο μεταξόνιο αλλά διαφορετικά μήκη

Σύμφωνα με τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για τις διαστάσεις, και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν μεταξόνιο 2.870 χιλιοστών, όμως το μήκος τους διαφέρει: το σεντάν φτάνει τα 4.820 χλστ., ενώ το βάγκον τα 4.890 χλστ.. Επιπλέον, το σεντάν είναι πιο χαμηλό κατά 17 χιλιοστά σε σχέση με το βάγκον.

Ηλεκτρικό με έως 218 άλογα

Όσον αφορά το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το Ora 7 θα διαθέτει μπαταρία λιθίου, η οποία θα τροφοδοτεί ηλεκτροκινητήρες απόδοσης 204 και 218 ίππων. Παράλληλα, η τελική ταχύτητα του μοντέλου αναμένεται να φτάνει τα 180 χλμ./ώρα.