Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο είναι γεγονός!
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο είναι γεγονός!

1/12/2022

Το Lightyear 0 είναι το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο που βγήκε επίσημα από γραμμή συναρμολόγησης. Ο ήλιος θα του δίνει ως και 70 χιλιόμετρα την ημέρα. Έχουμε όλες τις πληροφορίες!

Στη φρενίτιδα της αναζήτησης πράσινης ενέργειας, πολλοί στράφηκαν στον ήλιο! Αν και ήδη έχουν προαναγγελθεί ηλιακά αυτοκίνητα μαζικής παραγωγής, όπως το Sono Sion, η πρώτη που έκοψε το νήμα είναι η ολλανδική εταιρία Lightyear. Η σχετικά νεοσύστατη εταιρία ξεκίνησε την παραγωγή του Solar Electric Vehicle 0 (μηδέν) στο εργοστάσιο της Valmet Automotive στο Uusikaupunki της Φινλανδίας. Εκεί τους επόμενες μήνες θα κατασκευαστούν συνολικά 946 Lightyear 0, με τον CEO της εταιρίας να αναφέρει ότι πρόκειται για μια «ιστορική μέρα», τόσο για αυτούς όσο κι για όλη την αυτοκινητοβιομηχανία.Το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής είναι γεγονός!
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Μέχρι 11.000 χιλιόμετρα το χρόνο μόνο με την ενέργεια του ήλιου

Το Lightyear 0 θα εφοδιάζεται με 782 ηλιακές κυψέλες σε οροφή και καπό, συνολικής επιφάνειας 5 τετραγωνικών μέτρων. Η ηλιακή ενέργεια θα μπορεί να προσφέρει έως και 70 χλμ αυτονομία την ημέρα, που θα προστίθεται στη συνολική αυτονομία των 625 χλμ που δίνει η μπαταρία των 60 kW, κάνοντας το σύμφωνα το αφεντικό της εταιρίας, το πιο πράσινο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο. Αναλόγως το κλίμα, θα μπορεί να προσφέρει από 6.000 έως 11.000 χιλιόμετρα δωρεάν και καθαρής αυτονομίας κάθε χρόνο.
 

Είναι το πιο αεροδυναμικό αυτοκίνητο παραγωγής στον κόσμο

Οι σχεδιαστές του Lightyear 0 έβαλαν τα δυνατά του, ώστε το αμάξωμα να είναι σύμμαχος της αυτονομίας και τα κατάφεραν εξαιρετικά. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας του μοντέλου αποτελεί ρεκόρ, όντας μόλις 0,175 Cd, ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 1.580 κιλά, αρκετά ελαφρύ για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο που φέρει ηλιακά πάνελ. Ταυτόχρονα έδωσαν τους απαραίτητους χώρους στο εσωτερικό, ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει 5 ενήλικες, με το πορτμπαγκάζ να αγγίζει τα 474 λίτρα. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν στο εσωτερικό είναι vegan φυσικής προέλευσης, τονίζοντας το πράσινο χαρακτήρα του, ενώ στο digital τομέα συναντάμε μια κεντρική οθόνη αφής 10,1 ιντσών και κάμερες 360 μοιρών.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε