Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από την κλοπή αυτοκινήτου εξαιτίας του keyless-go;

Πώς μπορείτε να προστατευτείτε από την κλοπή αυτοκινήτου εξαιτίας του keyless-go;

Διαβάστηκε από 56295 αναγνώστες - 9/10/2022

Απενεργοποιήστε τη λειτουργία του συστήματος keyless-go: Ορισμένα αυτοκίνητα επιτρέπουν την απενεργοποίηση της λειτουργίας του keyless-go. Σε μοντέλα της Mercedes-Benz και της Toyota, για παράδειγμα, αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί με τη χρήση του ίδιου του κλειδιού του αυτοκινήτου. Η Mercedes-Benz προσφέρει επίσης έναν αφαιρούμενο διακόπτη stop&start, ο οποίος φιλοξενεί το δέκτη για τη λήψη του ραδιοσήματος. Σε ορισμένα μοντέλα της BMW η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί, με τη βοήθεια του infotainment. Για μοντέλα, που δεν παρέχουν τη δυνατότητα απενεργοποίησης από τον ίδιο το χρήστη, μια επίσκεψη στο εξειδικευμένο συνεργείο θα βοηθήσει τον ιδιοκτήτη. Εκεί, το keyless-go μπορεί να απενεργοποιηθεί με την εφαρμογή μιας νέας κωδικοποίησης.

Κοινοποίησέ το »




Φυλάξτε το κλειδί προστατευμένο: Για να προστατευθείτε από μια κλοπή, το κλειδί πρέπει να αποθηκευτεί προστατευμένο έτσι, ώστε το σήμα να μην μπορεί να υποκλαπεί. Τα κλειδιά, που δέχονται και αποστέλλουν ραδιοσήματα μέσα σε ένα... ψυγείο, για παράδειγμα, είναι πραγματικά ασφαλή. Υπάρχουν, όμως, και ειδικά κουτιά αποθήκευσης ή ειδικά καλύμματα, που προστατεύουν το κλειδί, και είναι κατάλληλα όταν είστε εν κινήσει ή περπατάτε.

Πρόσθετα εμπόδια για τους κλέφτες: Κατά βάση πρέπει να κάνετε δύσκολη τη ζωή στους κλέφτες. Όσο περισσότερα εμπόδια πρέπει να ξεπεράσουν, τόσο λιγότερο αξίζει γιΆ αυτούς η κλοπή. Τα συστήματα συναγερμού και τα immobilizer, για παράδειγμα, είναι κατάλληλα και είναι δυνατό να απενεργοποιηθούν, χρησιμοποιώντας ένα μικρό πρόσθετο πομπό. Τα σήματα αυτών των «συμβόλων» κατά κανόνα «ταξιδεύουν» σε διαφορετικές συχνότητες σε σχέση με τα κλειδιά του συστήματος keyless-go. Η γεφύρωσή τους είναι πολύ περίπλοκη ακόμη.



Μπορείτε να τοποθετήσετε εκ των υστέρων ένα σύστημα keyless-go;
Θεωρητικά, σε κάθε αυτοκίνητο, που διαθέτει κεντρικό κλείδωμα, μπορεί να τοποθετηθεί εκ των υστέρων σύστημα keyless-go. Ωστόσο, η εκ των υστέρων παραλλαγή ενέχει τον ίδιο κίνδυνο με το standard σύστημα, κάνει δηλαδή την κλοπή του αυτοκινήτου εύκολη. Αν εξακολουθείτε να μη θέλετε να μείνετε χωρίς τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο αυτοκίνητό σας, θα πρέπει να ρωτήσετε ένα εξειδικευμένο συνεργείο. Γιατί είναι απαραίτητες οι παρεμβάσεις στη μονάδα ηλεκτρονικής διαχείρισης και μόνο ένας επαγγελματίας θα έπρεπε να τις κάνει. Η εκ των υστέρων τοποθέτηση ενός συστήματος keyless-go δεν έχει, φυσικά, προσιτό κόστος, καθώς οι τιμές σπάνια δεν κυμαίνονται μεταξύ 1.000 και 2.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, δε συνιστάται να το δοκιμάσετε μόνοι σας. Για να τοποθετήσετε εκ των υστέρων σωστά ένα σύστημα keyless-go, απαιτούνται βαθιές παρεμβάσεις στα ηλεκτρονικά και στην καλωδίωση. Όποιος κάνει λάθη εδώ, διακινδυνεύει ακριβές ζημιές!