Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
9 φωτογραφίες »

Ο πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις την υφασμάτινη οροφή

Διαβάστηκε από 5260 αναγνώστες - 21/7/2020

Παρατηρείς σιγά σιγά την υφασμάτινη οροφή του αυτοκινήτου σου να καταστρέφεται; Λάβε δράση τώρα, ακολούθα τα παρακάτω βήματα και όχι μόνο θα δείχνει σαν καινούργια αλλά θα διατηρηθεί για περισσότερο καιρό.

Ένα κάμπριο παρέχει μοναδική αίσθηση ελευθερίας με τον αέρα να αγκαλιάζει το πρόσωπο και τα χιλιόμετρα να «καταπίνονται» πιο ξεκούραστα από ποτέ. Όμως τα περισσότερα «ανοικτά» αυτοκίνητα όταν έρθει η ώρα να κλείσουν, εμφανίζουν ένα πιο βρώμικο και άσχημο πρόσωπο. Αυτό της παρατημένης και λεκιασμένης υφασμάτινης οροφής η οποία φλερτάρει με το συνεργείο, έχοντας πάνω της συσσωρευμένες όλες τις κακουχίες από καλοκαίρια και χειμώνες.

Εάν και το δικό σας κάμπριο διαθέτει μαλακή οροφή, τότε ξεχάστε την ευκολία του πλυντηρίου αυτοκινήτων, καθώς θα χρειαστεί να βάλετε το… χεράκι σας. Παρά το γεγονός πως είναι αδιάβροχες, το καλοκαίρι, τα λουλούδια, η γύρη και τα περιττώματα των πουλιών είναι μόνιμος εχθρός, ενώ παράλληλα με τον καθαρισμό, είναι ευκαιρία να λιπάνετε τις ενώσεις.

Δείτε στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί, πως θα την περιποιηθείτε μόνοι σας εύκολα και γρήγορα, για να έχετε ένα κάμπριο σε άριστη κατάσταση.
 
Βήμα 1. Αποφύγετε τον αφρό στην υφασμάτινη οροφή καθώς μπορεί να ποτίσει παραπάνω από όσο χρειάζεται και να μην έχετε τα σωστά αποτελέσματα. Γενικός κανόνας είναι πως για το επιθυμητό αποτέλεσμα θα πρέπει να τα κάνετε όλα χειροκίνητα και όχι με την βοήθεια των μηχανημάτων του πλυντηρίου.

Βήμα 2. Ψεκάστε με ειδικό σπρέυ για μαλακές υφασμάτινες οροφές για να δημιουργηθεί τοπικός αφρός και να απομακρύνετε περιττώματα πουλιών ή ρητίνη δέντρων.



Βήμα 3. Κάντε κυκλικές κινήσεις με ένα σφουγγάρι για να απομακρυνθούν τα σημάδια και στη συνέχεια ξεβγάλετε με καθαρό χλιαρό νερό.



Βήμα 4. Σπρέυ προστασίας. Ρίξτε μόνο σε στεγνή οροφή ώστε να δημιουργηθεί μία στρώση προστασίας η οποία αφενός θα αποτρέψει το ξεθώριασμα, αφετέρου θα βοηθήσει το ύφασμα να μην απορροφά λεκέδες όντας βρεγμένο.



Βήμα 5. Καθαρίστε καλά τις γυάλινες επιφάνειες. Ένα ειδικό βερνίκι στα πλαστικά πίσω παράθυρα εξασφαλίζει καθαρή θέα και αφαιρεί τις λεπτές γρατσουνιές.



Βήμα 6. Ρίξτε προσεκτικά γράσο στον πάνω μηχανισμό όπως και στους μεντεσέδες κίνησης της οροφής.



Βήμα 7. Περάστε αργά και σχολαστικά με λάδι σιλικόνης τα καουτσούκ της ένωσης.



Βήμα 8. Ελέγξτε εάν το νερό απομακρύνεται όπως πρέπει. Δοκιμάστε να ρίξετε με μία χοάνη στα σωστά σημεία και παρακολουθήστε το νερό να διοχετεύεται εκτός του οχήματος. Εάν είναι λοιπόν φραγμένες οι αποχετεύσεις νερού μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν ξανά με ένα συρματόσχοινο.



Βήμα 9. Μην κλείνετε μια υγρή οροφή, διαφορετικά μπορεί να σχηματιστεί μούχλα. Να προσέχετε πάντα τη συμβατότητα των προϊόντων με τα υλικά.

Μέσο κόστος υλικών: Σύρμα για τα λούκια περίπου 3 ευρώ, γράσο 8 ευρώ, λάδι σιλικόνης για καουτσούκ 6 ευρώ, απαλό καθαριστικό υφάσματος 17 ευρώ και βερνίκι προστασία για παράθυρο 10 ευρώ.
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις