Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

10 Tips για ένα δυνατό a/c

Διαβάστηκε από 32069 αναγνώστες - 20/7/2020

Διαβάστε τον 10λογο της καλής λειτουργίας του air condition, για να έχετε την πιο δροσερή καμπίνα ακόμα και σε καύσωνες. Ετοιμάστε ζακέτα και όχι εφεδρική μπλούζα.

Ο ήλιος είναι συνώνυμο της Ελλάδας και το καλοκαίρι στη χώρα μας καταρρίπτει κάθε χρόνο τα ρεκόρ θερμοκρασίας. Για να μην βγάλουμε την… μπέμπελη μέσα στο αυτοκίνητο μας και πρέπει να έχουμε μαζί μας μία αλλαξιά ρούχα από τον ιδρώτα, σας παρουσιάζουμε 10 συμβουλές για να έχετε ένα άκρως αποτελεσματικό κλιματισμό στο αυτοκίνητο.

Ακολουθήστε τις και πάρτε… ζακέτα.
 
1. Φίλτρο καμπίνας σε κακή κατάσταση; Υπεύθυνο για τον αέρα στην καμπίνα του αυτοκινήτου, πρέπει να προχωράτε σε αντικατάσταση του ανά 15.000χλμ. για να υπάρχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Προτιμήστε ένα ενεργού άνθρακα με κόστος γύρω στα 30 ευρώ από ένα απλό των 15 ευρώ. Θα δείτε μεγάλη διαφορά στην ποιότητα αέρα ενώ είναι ότι καλύτερο εάν υποφέρετε και από αλλεργίες.


2. Μυρωδιά μούχλας;  Εάν δεν χρησιμοποιείτε συχνά τον κλιματισμό του αυτοκινήτου, τότε είναι πιθανό να σας μυρίσει άσχημα όταν το ενεργοποιήσετε. Αποτρέψτε την οσμή σβήνοντας τον κλιματισμό 5 με 10 λεπτά πριν φτάσετε στον προορισμό σας. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί η συσσώρευση βακτηρίων στους αεραγωγούς, που είναι υπεύθυνα για τυχόν άσχημες μυρωδιές ενώ γενικότερα μην αφήνετε πολύ μεγάλα διαστήματα απενεργοποιημένο το σύστημα κλιματισμού.


3. Για να υπάρχει σωστή ροή αέρα, ελέγξτε και καθαρίστε για τυχόν χώματα και σκόνη το ψυγείο του a/c, όπως επίσης ρίξτε μια ματιά σε ανεμιστηράκια και σωληνώσεις. Εάν νιώθετε πως δεν προωθείται αρκετή ποσότητα αέρα, τότε κάποιο από τα προαναφερθέντα ίσως να χρειάζεται καθάρισμα ή αντικατάσταση.

4. Ελέγξτε τη λειτουργία του συμπιεστή αλλά και του ιμάντα μέσω του οποίου περιστρέφεται. Εάν ο τελευταίος έχει χαλαρώσει και δεν μεταφέρει σωστά την κίνηση από τον στροφαλοφόρο άξονα, θα υπάρχει σίγουρα μειωμένη απόδοση και το σύστημα θα δουλεύει κανονικά χωρίς να αποδίδει.

5. Ελέγξτε τη θερμοκρασία. Εάν ο ψυχρός αέρας που βγαίνει από τους αεραγωγούς δεν είναι μεταξύ 4 και 10 βαθμών, τότε το a/c δεν δουλεύει σωστά. Επισκεφθείτε το συνεργείο για επιδιόρθωση μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.



6. Παρκάρετε σε σημεία με ίσκιο. Ένα αυτοκίνητο που έχει σταθμεύσει σε σκιερό μέρος είναι έως και 15 βαθμούς κελσίου στο εσωτερικό του από ένα που είναι εκτεθειμένο στον ήλιο. Προσπαθήστε εάν παρκάρετε για πολλή ώρα να υπολογίσετε την φορά του ήλιου για να ξέρετε πού θα χτυπούν οι ακτίνες του όταν θα παραλάβετε ξανά το αμάξι σας.

7. Πριν ξεκινήσετε, ανοίξτε πόρτες και παράθυρα για να απομακρυνθεί ο καυτός αέρας από το εσωτερικό του. 2 με 3 λεπτά θα σας κερδίσουν πολύ χρόνο και πολύ φόρτο από την μετέπειτα λειτουργία του κλιματισμού.

8.  Στην αρχή χρησιμοποιήστε την ανακύκλωση αέρα και μάλιστα στην επιλογή maximum του κλιματισμού, βάζοντας μία νορμάλ θερμοκρασία όπως 22 βαθμοί. Σας συμβουλεύουμε να μην στοχεύετε σε ακραία χαμηλές θερμοκρασίες. Στην αρχή αφήστε και λίγο το παράθυρο για να έχει έξοδο διαφυγής ο καυτός αέρας (2 με 5 λεπτα), ενώ όταν το σύστημα «πιάσει» την σωστή θερμοκρασία γυρίστε την επιλογή από την ανακύκλωση, στην εισροή αέρα.



9. Να χρησιμοποιείτε τον κλιματισμό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ακόμα και τους χειμερινούς μήνες. Με αυτό τον τρόπο παραμένει σε καλή κατάσταση και αποτρέπεται η δημιουργία σκουριάς από την ακινησία του νερού στο κύκλωμα.

10. Έλεγχος κάθε 36 μήνες. Αυτό είναι το διάστημα που πρέπει να ελέγχεται το σύστημα κλιματισμού του αυτοκινήτου. Με ένα μέσο κόστος στα 80 ευρώ γίνεται πλήρης έλεγχος ενώ μπορεί να συμπληρωθεί και φρέον εάν κριθεί απαραίτητο, ώστε να μην βρεθείτε προ εκπλήξεων καλοκαιριάτικα.
 
 
 
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις