Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Θολωμένα τζάμια: Τι φταίει και πώς το αντιμετωπίζουμε;
6 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Θολωμένα τζάμια: Τι φταίει και πώς το αντιμετωπίζουμε;

Διαβάστηκε από 6652 αναγνώστες - 18/2/2023

Το ξέρατε ότι η άμμος γάτας βοηθά στο ξεθόλωμα του παρμπρίζ; Διαβάστε γιατί μαζεύει υγρασία στο αυτοκίνητο, τα έξι λάθη που πρέπει να αποφύγουμε, καθώς και χρήσιμα tips για να ξεθολώνουν γρήγορα τα τζάμια.

Η υγρασία στους τοίχους ενός σπιτιού είναι συνηθισμένο πρόβλημα. Στο αυτοκίνητο, μπορεί να μην το συναντούμε τόσο συχνά, όταν όμως προκύπτει τα... νεύρα μας δοκιμάζονται. Ειδικά τους χειμερινούς μήνες ή σε καιρικές συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών πολλοί έχουμε προσπαθήσει να καθαρίσουμε τα θολωμένα τζάμια με ένα πανάκι. Κάτι που προφανώς δεν είναι και η πιο αποτελεσματική λύση. Γιατί όμως μαζεύει υγρασία το αυτοκίνητο; Είναι μία ερώτηση που έχουν κάνει αρκετοί και με την βοήθεια της Auto Bild σάς δίνουμε την απάντηση. Επίσης, ακολουθούν  χρήσιμες συμβουλές με λάθη που πρέπει να αποφύγουμε για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Κοινοποίησέ το »

 
Τι προκαλεί τα θολωμένα τζάμια
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μόλις το θερμόμετρο πέσει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου ο κρύος αέρας αποθηκεύει λιγότερη υγρασία από τον ζεστό, πράγμα που σημαίνει ότι τα παράθυρα ενός αυτοκινήτου θολώνουν γρηγορότερα. Ειδικά τον χειμώνα, ο θερμότερος αέρας συμπυκνώνεται στα κρύα παράθυρα.
 
Συνήθως, βέβαια, η υγρασία έρχεται στο εσωτερικό εξαιτίας του οδηγού και των επιβατών. Αν είμαστε απρόσεκτοι ή κάνουμε κακή συντήρηση, ίσως εμείς οι ίδιοι «φέρουμε» υγρασία μέσα στο αυτοκίνητο. Παρακάτω, αναλύουμε έξι βασικά σημεία τα οποία χρειάζεται να διπλοτσεκάρουμε.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις