Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
M4 Competition εναντίον Μ 1000RR
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

M4 Competition εναντίον Μ 1000RR

Διαβάστηκε από 15569 αναγνώστες - 30/6/2022

Η νεότερη έκδοση του Κράμερ εναντίον Κράμερ, με σκηνοθέτη την M GmbH. Πλέον οι Βαυαροί της νότιας Γερμανίας βάζουν το χέρι τους και στις μοτοσυκλέτες της Γερμανικής βιομηχανίας. Η Μ 1000 RR θα ζυγίσει τις αρετές της δίπλα στην M4 Competition. Πόσο κοινό χαρακτήρα μπορεί να έχουν αυτά τα δύο ανόμοια αδέλφια;

Εδώ και περίπου 50 χρόνια η M GmbH, παραδίδει αυτοκίνητα στην κυκλοφορία, που θα αποτελέσουν «σταθμό» στην αυτοκίνηση και θα τα μνημονεύουν οι οδηγοί αυτοκινήτων για χρόνια. Από το 1972 που ονομαζόταν ακόμα M Motorsport GmbH προσέφερε συγκινήσεις με τις εκδόσεις της σε κάθε γωνιά της Γης. Μέχρι και σήμερα, δεν σταματούν να ξεπερνούν τα όρια τους και να εκπλήσσουν κάθε φορά με τις καινοτομίες τους. Πλέον οι εργαζόμενοι στην BMW μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα, όπως να καθίσουν σφιχτά στη σέλα του δίτροχου οχήματος και να παρουσιάσουν την M 1000 RR, την πρώτη μοτοσικλέτα της M GmbH (μαζί με την BMW Motorrad).

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »




Τα… σίδερά της καίνε. Άλλωστε, τα 212 PS της έχουν να αντιμετωπίσουν τα μόλις 192 κιλά του βάρους της. Η M4 Coupé διαθέτει συνολικά σχεδόν δυόμιση φορές μεγαλύτερη ισχύ (510 PS), αλλά ζυγίζει επίσης περίπου οκτώ φορές περισσότερο (1.725 κιλά, χωρίς οδηγό).

Πόσο σοβαρά λαμβάνεται υπόψη το ζήτημα του βάρους, ειδικά όταν πρόκειται για μοτοσικλέτες, το δείχνουν μερικοί αριθμοί. Κάθε δακτύλιος εμβόλου ζυγίζει δώδεκα γραμμάρια. Αυτό θεωρήθηκε πάρα πολύ για τους κατασκευαστές στην "Μ". Έτσι, στην τετρακύλινδρη M 1000 RR αφαίρεσαν ένα στους δύο δακτυλίους συμπίεσης, που συνολικά ζυγίζουν σχεδόν 50 γραμμάρια. Μέχρι και στους βραχίονες στήριξης του κοτσαδόρου έχουν επίσης περιοριστεί κάποια περίσσεια γραμμάρια, ενώ βαλβίδες και μπιέλες αποτελούνται πια από τιτάνιο.

Το αποτέλεσμα; Λιγότερο (βάρος) δε γίνεται! Το κυανόλευκο θαύμα ελαφριάς κατασκευής είναι μάλιστα κατάλληλο ως βάση για τις μοτοσικλέτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος super bike (WSBK), αφού η M GmbH κατασκευάζει επίσης τις πιο σπορτίφ… εκδόσεις της μάρκας.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε