Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
6 φωτογραφίες »

Είναι ο Hamilton καλύτερος από τον Schumi;

12/10/2020

Ο Hamilton κέρδισε την 91η νίκη του στο Nürburgring και πλέον είναι ισοδύναμος με τον Schumacher. Λάβετε θέσεις για μια γρήγορη σύγκριση των δύο κορυφαίων αστεριών.

Ίσως απ τις πιο σημαντικές στιγμές της καριέρας του Lewis Ηamilton ήταν όταν ο Mick Schumacher του έκανε δώρο το κράνος του πατέρα του. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes Ola Källenius, που διαφορετικά προτιμά να παραμείνει στο παρασκήνιο και να θέσει τους άλλους στο προσκήνιο, ήταν ιδιαίτερα συναισθηματικός, δεδομένης της 91ης νίκης του Lewis Hamilton. «Απερίγραπτο συναίσθημα, μια πολύ ξεχωριστή στιγμή», λέει ο Källenius, περιγράφοντας πώς βίωσε τη σκηνή στην οποία ο Mick Schumacher δώρισε στο αστέρι της Mercedes, τον Hamilton το κράνος του πατέρα του.

Το αφεντικό της Mercedes ήταν στην εύχαριστη θέση να απαντήσει στο ερώτημα πότε θα παραταθεί το συμβόλαιο με τον Hamilton. «Άκουσα ότι ο Toto Wolff και ο Lewis δεν κατάφεραν να συναντηθούν λόγω του Covid-19. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι ο Lewis και η Mercedes τα πάνε πολύ καλά μαζί συμπλήρωσε ο μπροστάρης της Γερμανικής εταιρείας.



Σε αντίθεση με αυτό που υποπτεύονται οι ειδικοί όπως ο Nico Rosberg, το μέλλον της συνεργασίας του Hamilton με την αυτοκινητοβιομηχανία δεν συνδέεται αυτόματα με το μέλλον του αφεντικού της ομάδας. Ο Källenius γνωρίζει καλά ότι ο Hamilton είναι τώρα ένας θρύλος που πρέπει να παραμείνει ως εκπρόσωπος του brand πολυτελείας με το αστέρι.

Είναι γεγονός ότι στην τρέχουσα Formula 1, ο Hamilton έμεινε χωρίς αντίπαλο εκτός από τον Max Verstappen. Επίσης το έβδομο τρόπαιο του Hamilton στο Παγκόσμιο Κύπελλο αυτή τη σεζόν θα απομακρυνθεί από αυτόν μόνο εάν χάσει αρκετούς αγώνες.

Το ερώτημα επομένως είναι προφανές. Ποιος απ τους 2 είναι ο καλύτερος; Η σύγκριση είναι δύσκολη καθώς ο Schumacher και ο Hamilton πέτυχαν τις επιτυχίες τους σε διαφορετικές εποχές. Όπως ανέφερε αποκλειστικά στην AUTO BILD ο Ralf Schumacher αδελφός του παγκόσμιου πρωταθλητή είναι ότι και οι 2 έχουν πετύχει τεράστια πράγματα, αλλά ο καθένας στην δική του εποχή. Επίσης πιστεύει ότι ο Lewis θα σπάσει όλα τα ρεκόρ.



Ένας από τους συμπαίκτες του είναι ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής Nico Rosberg. Γεννημένος στο Βισμπάντεν, οδήγησε μαζί με τον Schumacher στην ομάδα εργασιών της Mercedes από το 2010 έως το 2012 και έπειτα με τον Hamilton από το 2013 έως το τέλος του 2016. Ο Rosberg λέει πως όταν οδήγησε με τον Μichael, ο ίδιος είχε ήδη ξεπεράσει την κορυφή. Ενώ πρόσθεσε ότι τον Lewis τον γνώρισε στο αποκορύφωμα της δουλειάς του. Επίσης συμπληρώνει ότι ο Lewis πιθανότατα έχει λίγο πιο φυσικό ταλέντο από τον Μichael. Εδώ φαίνεται η διαφορά. Το ήθος του Michael ήταν διαφορετικό. Ο Lewis λειτουργεί πολύ περισσότερο με το ένστικτο, αλλά ο Michael είχε το πλήρες πακέτο. Έκανε τη διαφορά, με σχολαστική δουλειά, προσοχή στη λεπτομέρεια και στο ομαδικό πνεύμα του, με τις αρετές αυτές κατάφερε και δημιούργησε μια ομάδα με ηγετικό ρόλο. Η μεγαλύτερη δύναμη του Michael ήταν η σκληρή δουλειά.

Από την άλλη, ο Eddie Jordan, βλέπει τον Hamilton μπροστά. Ο πρώην προϊστάμενος της ομάδας και σημερινός εμπειρογνώμονας του BBC έδωσαν στον Schumacher την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του στη Formula 1 στην ομάδα του Jordan το 1991. Όπως ανέφερε στην AUTO BILD ο Jordan θεωρεί πως υπάρχουν μόνο τέσσερις οδηγοί που έδειξαν τόσο ταλέντο, τόσο απίστευτη ταχύτητα και τέτοια αυτοπεποίθηση σε νεαρή ηλικία. Αυτοί δεν είναι άλλοι απ τους Ayrton Senna, Michael Schumacher, Lewis Hamilton και Max Verstappen. Και οι τέσσερεις ήταν ένας και ένας. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα μαζί μας ανέφερε ο Jordan, ότι ο  Michael ρωτούσε τους μηχανικούς που διερευνούν ερωτήσεις πως γίνεται οι απαιτήσεις να ναι περισσότερες απ τα αιτήματα με σκοπό να τους προκαλέσει μεγάλη πιέση, κάτι στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένοι.



Στη συνέχεια ο Jordan τόνισε πως ο Lewis δυσκολεύτηκε να πάρει τους τίτλους του. Ο Μichael δεν είχε ποτέ συμπαίκτη του που του επέτρεπε να αγωνιστεί εναντίον του. Πρώτα ο Eddie Irvine έπαιξε τον βοηθό του στη Ferrari και μετά ο Rubens Barrichello. Ο Lewis έπρεπε πάντα να επικρατήσει ενάντια στον συμπαίκτη του πρώτα και ποτέ δεν είχε ελεύθερο τρέξιμο από την ομάδα. Ξεκίνησε στην πρώτη του σεζόν στη McLaren το 2007 με τον Fernando Alonso.

Ο Jordan λοιπόν είναι πεπεισμένος πως με τις παραχωρήσεις που είχε πάντα ο Μichael, ο Lewis θα είχε σίγουρα επτά τίτλους και 100 νίκες στο GP. Πιστεύει πως το 2016 ο Hamilton δεν θα έχανε το Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον του Nico Rosberg και θα ταν αυτός στη θέση νούμερο 1 του Michael.
Εκείνος που κατηγοριοποιεί και τους δύο στο ίδιο επίπεδο είναι ο τρέχων αθλητικός διευθυντής της Formula 1, Ross Brawn. Ο Βρετανός κέρδισε πέντε τίτλους με τον Schumacher ως τεχνικός διευθυντής της Ferrari και ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από το Silver Arrows του Hamilton το 2012 ως αφεντικό της ομάδας της Mercedes. Ο ίδιος σχολίασε στην AUTO BILD ότι ο Μichael πάντα ήθελε να συνεργαστεί με τους μηχανικούς, να βρει λύσεις και αυτό ήταν πάντα ένα εξαιρετικό κίνητρο. Ειδικά ο πρώτος γύρος του μετά την έναρξη ήταν πάντα μοναδικός, λειτούργησε πάντα τέλεια σαν ρολόι. Ο Michael ήταν ένα πολύ φιλόδοξο άτομο και ένας μοναδικός μαχητής συμπλήρωσε ο Brawn.



Ο Hamilton εν αντιθέσει είναι εντελώς διαφορετικός από τον Michael επισήμανε ο Brawn. Ο ίδιος τόνισε πως ο Lewis είναι αυτός που μπορεί να κλέψει την ανάσα των ανθρώπων. "Συνήθιζα να έχω την άποψη για τη ζωή πως ένας πρωταθλητής εντός παρκέ έπρεπε να ηγείται και έξω από την πίστα". Ο Lewis μου δίδαξε ένα καλύτερο μάθημα, συνέχισε ο Brawn αναφέροντας τα χόμπι του οδηγού τα οποία είναι τα ταξίδια και οι εκδηλώσεις μόδας εκτός από το πάθος του για οδήγηση. Θαυμάζω τη δύναμή του να πετυχαίνει ότι βάζει στο μυαλό του. Για τη Formula 1, είναι εξαιρετικά σημαντικό να είναι το ίδιο, δηλαδή πάθος και επιτυχία είπε χαρακτηριστικά ο Brawn.

O ίδιος ο Hamilton τόνισε πως δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για το κυνήγι των ρεκόρ του Michael Schumacher, το οποίο χαρακτήρισε μάλιστα σουρεαλιστικό. Κλείνοντας, ο Βρετανός ανέφερε πως από κει που συνήθιζε να παρακολουθεί τον Ayrton Senna και τον Michael Schumacher στην τηλεόραση, ξαφνικά έγινε ο τύπος που παρακολουθούν οι άνθρωποι παντού.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις