Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
17 φωτογραφίες »

Formula 1: Ο Hamilton στρέφεται πλέον στα ηλεκτροκίνητα

9/11/2020

Ο Lewis Hamilton αφοσιώνεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και αφήνει τα σπορ υπεραυτοκίνητα και τα κλασικά μοντέλα του στο γκαράζ.

Δεν υπάρχουν σαφώς μεγαλύτερα αποτυπώματα CO2 στο περιβάλλον από αυτά που αφήνει ένας οδηγός της Formula 1, ο οποίος ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο για μια ολόκληρη σεζόν, καταναλώνει 100 κιλά καυσίμου ανά αγώνα -αν και οι ομάδες φροντίζουν για την όσο το δυνατόν πιο φιλική προς το περιβάλλον «καύση» τους- και σε επίπεδο ιδιωτικής χρήσης οδηγεί κυρίως σπορ υπεραυτοκίνητα αυξημένης ισχύος.

Αυτό ισχύει για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και για το σούπερ σταρ του στερεώματος, τον Lewis Hamilton, 36 ετών. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής των ρεκόρ κατέχει μια Shelby Cobra 427 του 1966, μια ειδική έκδοση της Pagani Zonda ή της Mercedes-AMG G63. Έτσι, για να αναφερθούμε μόνο σε μερικά μοντέλα… Ωστόσο, πρόσφατα αποκάλυψε πως δεν οδηγεί πλέον αυτά τα αυτοκίνητα!



Ο Hamilton στο Instagram: «Έχω κάνει πολλές αλλαγές στη ζωή μου τον τελευταίο καιρό, προκειμένου να μειώσω την επιρροή μου στο περιβάλλον. Έχω αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα από την καριέρα μου στη Formula 1 από το 2007, έχω μειώσει τα ταξίδια μου, κάνω vegan διατροφή και, έξω από την πίστα, προσπαθώ να χρησιμοποιώ, όπου είναι δυνατόν, ηλεκτρικά αυτοκίνητα.»

Ο Βρετανός συνέχισε: «Θα ήθελα επίσης να χρησιμοποιήσω τη θέση μου ως οδηγού αγώνων για την εφαρμογή θετικών και διαρκών αλλαγών προς αυτήν την κατεύθυνση, γι αυτό και συνεργάζομαι στενά με τη Mercedes-Benz, ώστε να μετατρέψω σιγά σιγά ολόκληρο το στόλο των οχημάτων της σε ηλεκτροκίνητα μοντέλα. Το νέο μου αυτοκίνητο- όνειρο είναι το καινούργιο, αμιγώς ηλεκτρικό EQS. Δεν μπορώ να περιμένω μέχρι να κυκλοφορήσει!»



Έως τότε, ο Hamilton θα χρησιμοποιεί μοντέλα από τον υφιστάμενο στόλο ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz. «Δεν οδηγώ πλέον κανένα από τα αυτοκίνητά μου», δήλωσε ο Hamilton πρόσφατα στο περιθώριο ενός αγώνα της Formula 1, τονίζοντας ότι «οδηγώ μόνο το EQC μου». Το EQC των 408 PS είναι το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Daimler και το πρώτο προϊόν από την «ηλεκτρική» μάρκα της Mercedes, την EQ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις