Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φωνητικές λειτουργίες στο αυτοκίνητο: Τι θα δούμε στο μέλλον
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φωνητικές λειτουργίες στο αυτοκίνητο: Τι θα δούμε στο μέλλον

Διαβάστηκε από 10280 αναγνώστες - 8/7/2022

Τα αυτοκίνητα στο κοντινό μέλλον θα απαντούν σε πολύπλοκες προφορικές ερωτήσεις, θα μας ενημερώνουν για πράγματα που βρίσκονται στο περιβάλλον, ενώ μέσω του infotainment θα μπορούμε να κάνουμε πράγματα άσχετα με το αυτοκίνητο, όπως να παραγγέλνουμε φαγητό αλλά και να κλείνουμε εισιτήρια για μουσεία. Η Cerence μας δείχνει πώς θα γίνει αυτό.

Η τεχνολογία των φωνητικών εντολών, εκτός από τα smartphones έχει έρθει και στα σπίτια, αλλά και τα αυτοκίνητά μας. Όσον αφορά τα τελευταία, η Mercedes και η BMW είναι από τις κορυφαίες εταιρείες που εξοπλίζουν τα οχήματά τους με αυτή την τεχνολογία, και αμφότερες χρησιμοποιούν συστήματα της αμερικάνικης Cerence.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Η Cerence ειδικεύεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη με φωνητικές εντολές, και μετατρέπει τα οχήματα σε έξυπνα μεταφορικά μέσα. 

Ο φωνητικός έλεγχος γίνεται όλο και πιο έξυπνος.
Με το Cerence Drive 2.0, η εταιρεία παρουσίασε την τελευταία γενιά στους επεξεργαστές ομιλίας. Το πρώτο πράγμα που ξεχωρίζει είναι η τεράστια ταχύτητα με την οποία αναγνωρίζονται οι φωνητικές πληροφορίες. Η εταιρεία λογισμικού συναγωνίζεται και συγκρίνεται με άλλα, μεγάλα ονόματα στο χώρο, όπως η Alexa, η Siri και το Google Assistant. Συγκριτικά με αυτές, το σύστημα της Cerence είναι παντού πιο γρήγορο. Ωστόσο, προτού βγάλουμε βεβιασμένα συμπεράσματα, πρέπει να τονίσουμε πως το Drive 2.0 βρίσκεται ακόμα σε δοκιμαστικό στάδιο, ενώ τα προϊόντα του ανταγωνισμού κατασκευάζονται κανονικά. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποια θα είναι η πραγματική ταχύτητα που θα διαθέτει στην τελική μορφή παραγωγής του.
Αυτό που είναι ιδιαίτερα συναρπαστικό, είναι η πολυπλοκότητα των αιτημάτων που κατανοεί το νέο σύστημα της εταιρείας. Στο μέλλον, θα μπορούν να γίνουν αντιληπτές πολλές εντολές του χρήστη με μία μόνο πρόταση. Πλέον η λειτουργία του συστήματος πλοήγησης κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής κλήσης δεν θα αποτελεί πρόβλημα.



Η λειτουργία παρακολούθησης ματιών βοηθάει στην ανακάλυψη του γύρω περιβάλλοντος.
Η νέα τάση στην συνδεσιμότητα ακούει στο όνομα «Eyetracking», μέσω της οποίας τα μάτια του οδηγού παρακολουθούνται από ειδικές κάμερες. Η Cerence χρησιμοποιεί αυτή την τεχνολογία προκειμένου να κάνει το περιβάλλον διαδραστικό για τον οδηγό και τους επιβάτες. Για παράδειγμα, περνώντας έξω από ένα κτήριο, όπως ένα μουσείο, κάνοντας την ερώτηση «τι κτήριο είναι αυτό;» ο βοηθός του αυτοκινήτου θα αρχίσει αμέσως να απαντά, δίνοντας τις απαραίτητες πληροφορίες. Με περαιτέρω οδηγίες, είναι πολύ πιθανή η δυνατότητα πλοήγησης στο συγκεκριμένο σημείο, ή ακόμα και η αγορά εισιτηρίων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε