Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3 φωτογραφίες »

Σύστημα HUD με live πληροφορίες και προειδοποίηση κινδύνων

1/3/2021

Η Panasonic δείχνει το μέλλον και παρουσίασε μία οθόνη Head-Up Display επαυξημένης πραγματικότητας, η οποία προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στον οδηγό, ενώ μπορεί να αναγνωρίσει σε πραγματικό χρόνο κινδύνους όπως ποδηλάτες στην άκρη του δρόμου και χαμηλές γέφυρες.

Στην έκθεση CES 2021, η Panasonic παρουσίασε μία νέα οθόνη Head-Up Display (HUD) η οποία λειτουργεί με επαυξημένη πραγματικότητα. Η οθόνη προβάλλει χρήσιμες πληροφορίες στον οδηγό, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στην εκάστοτε τρέχουσα κατάσταση.

Το νέο σύστημα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα Spydr της Panasonic, η δεύτερη γενιά της οποίας παρουσιάστηκε στην CES πέρυσι. Επιτρέπει στη δημιουργία μίας διαισθητικής εμπειρίας στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, χάρη στην απεικόνιση πληροφοριών τοπικού και απομακρυσμένου περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο.  Πιο συγκεκριμένα, τα στοιχεία που προβάλλονται περιλαμβάνουν τρέχουσα ταχύτητα, καθοδήγηση διαδρομής αλλά και πιθανούς κινδύνους, όπως ύψος γέφυρας.



Μέσω της τεχνητής νοημοσύνης του συστήματος μπορούν να ανιχνευτούν, να «φιλτραριστούν» και να προβληθούν οι πληροφορίες που είναι πιο σημαντικές. Επίσης, μία camera παρακολούθησης των ματιών του οδηγού, συμβάλλει στην σωστή τοποθέτηση των προβολών στο οπτικό του πεδίο.

Το νέο σύστημα HUD της Panasonic μπορεί να προβάλλει επίσης δυναμικές εικόνες. Κατά τη διάρκεια συνεχούς πλοήγησης, μία δυναμική γραμμή μπορεί να δείχνει συνέχεια την διαδρομή και τις λωρίδες κυκλοφορίας που πρέπει να διατηρεί ο οδηγός. Οι ποδηλάτες που κινούνται στην άκρη του δρόμου  επισημαίνονται και έτσι γίνονται πιο ορατοί. Όσον αφορά την προαναφερθείσα σήμανση ύψους, αυτή είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και χρήσιμη σε οδηγούς ψηλών οχημάτων, όπως φορτηγών παράδοσης ή τροχόσπιτων, οι οποίοι ενημερώνονται άμεσα και προειδοποιούνται στην περίπτωση που το εμπόδιο, όπως για παράδειγμα μία γέφυρα, είναι πολύ χαμηλό.



Εκτός από ανάλυση 4K, το σύστημα έχει μαζεμένες διαστάσεις, κάτι που θα το κάνει επιθυμητό από τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν και πότε θα τεθεί σε παραγωγή η νέα, εντυπωσιακή οθόνη HUD της Panasonic.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις