Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Αποκαλυπτικό test drive για την νέα Mercedes EQS!

22/12/2020

H Auto Bild οδηγεί την νέα Mercedes EQS και μοιράζεται εντυπωσιακές teaser εικόνες για το πλήρως ηλεκτρικό sedan. Διαβάστε τι προσφέρει το νέο σύστημα φίλτρων HEPA.

Όλοι μας μετράμε αντίστροφα για την έλευση του νέου χρόνου και το ποδαρικό του 2021. Πολλοί είναι εκείνοι που κάνουν μία έξτρα αντίστροφη μέτρηση. Οι λάτρεις των ηλεκτρικών και όχι μόνο αυτοκινήτων γνωρίζουν ότι απομένουν μερικές εβδομάδες πριν την επίσημη παρουσίαση του νέου πλήρως ηλεκτρικού sedan της Mercedes, του EQS.
 
Ο γερμανικός κολοσσός έχει κάνει ξεκάθαρη στροφή στην ηλεκτροκίνηση με την δημιουργία της ηλεκτρικής οικογένειας των μοντέλων EQ στην οποία τους επόμενους μήνες θα προστεθεί και το πολυτελές εμβληματικό μεγέθους S-Class αυτοκίνητο. Ενώ πλησιάζουν στα αποκαλυπτήρια, η Mercedes διαρκώς αποκαλύπτει ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες σχεδιαστικής και τεχνικής φύσεως, με την Auto Bild να πηγαίνει ένα βήμα παρακάτω, οδηγώντας για πρώτη φορά το ηλεκτρικό sedan, σε μικρό βέβαια χώρο.


 
Από τις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει και το teaser video της Mercedes που δίνει η Auto Bild αντλούμε αρκετές πληροφορίες για το σπορ design του προσεχούς μοντέλου, ειδικά για το μπροστινό μέρος του. Η σειρά υιοιετεί πλήρως τον σχεδιασμό που λανσάρει η μελέτη Vision EQS Concept, με το ηλεκτρικό sedan να έχει πλήρως κλειστή γρίλια με το χαρακτηριστικό μεγάλο αστέρι στο κέντρο της. Ο φωτισμός φαίνεται πως αποτελείται από μία συνεχή λωρίδα LED και τρία μικρά στρογγυλά φωτιστικά σώματα σε κάθε πλευρά. Η ποδιά μοιάζει να προεξέχει λίγο πιο μπροστά από την μάσκα. Επίσης, στον πρόβολο υπάρχει ένας ισχυρός αεραγωγός. Το εντυπωσιακό οπτικό αποτέλεσμα συμπληρώνουν το φορμαρισμένο καπό, τα μεγάλα φτερά και οι πλευρικοί καθρέπτες. Σε αντίθεση με το ηλεκτρικό SUV e-tron της Audi, πάντως, το EQS δεν εξοπλίζεται με παρεμφερείς κάμερες.
 


Ενδιαφέρον συγκεντρώνει και η τεχνολογία που εφαρμόστηκε στο κινητήριο σύνολο του μοντέλου. Η αντικατάσταση του κινητήρα καύσης από ένα ισχυρό ηλεκτρικό μοτέρ εξοικονόμησε χώρο και επέτρεψε την τοποθέτηση νέου συστήματος φίλτρου αέρα HEPA. Πρόκειται για προαιρετικό εξοπλισμό που θέλει να προσφέρει η Mercedes στους αγοραστές του EQS. Το σύστημα φίλτρου χωρητικότητας δέκα λίτρων έχει σχεδιαστει για να αναβαθμίζει την ποιότητα αέρα στο εσωτερικό, τον οποίο και καθιστά τόσο καθαρό που να θυμίζει... χειρουργείο! Επιπροσθέτως, εκτός από την λεπτή σκόνη και τα οξείδια του αζώτου, το νέο αυτό φίλτρο θα μπορεί να διώχνει αποτελεσματικά κάθε δυσάρεστη οσμή.
 
Κλείνοντας, ας επαναλάβουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού πολυτελούς sedan της Mercedes-Benz. Σύμφωνα με την γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, η σύγχρονη τεχνολογία μπαταριών του EQS εξασφαλίζει εμβέλεια 700 χιλιομέτρων με βάση τις μετρήσεις WLTP. Για να συμβεί αυτό, φορτίζεται με ηλεκτρική ενέργεια μία μπαταρία χωρητικότητας 100 kWh. Σε έναν σταθμό γρήγορης φόρτισης με ισχύ 350 kW, η μπαταρία θα μπορεί να γεμίσει στο 80% μόλις σε 20 λεπτά! Το είδος κίνησης λογικά θα είναι παρόμοιο με εκείνο που εντοπίζουμε στο EQC, το πλήρως ηλεκτρικό compact πολυτελές SUV. Δύο ηλεκτρικά μοτέρ στο σύνολό τους, καθένα από τα οποία στέλνει την κίνηση σε έναν άξονα. Το ηλεκτρικό sedan λέγεται ότι θα κυκλοφορήσει σε διαφορετικές παραλλαγές ισχύος, με ιπποδύναμη που θα κυμαίνεται από 400 έως 600 άλογα.


 
Το Mercedes EQS θα παραχθεί το πρώτο εξάμηνο του 2021 στην πόλη Sindelfingen της Γερμανίας και στο εργοστάσιο «56», πλησίον των κεντρικών γραφείων της Mercedes στην Στουτγάρδη. Θυμίζουμε, ήδη έχει δοθεί χρονοδιάγραμμα κατασκευής και για τα υπόλοιπα μοντέλα της ηλεκτρικής οικογένειας EQ, με το EQS πάντως που θα εμφανιστεί το 2021 να θεωρείται βιτρίνα του όλου project.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις