Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Δοκιμάζουμε το SEAT Mó E-Kickscooter 65
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμάζουμε το SEAT Mó E-Kickscooter 65

25/7/2022

H AUTO BILD δοκίμασε το νέο SEAT Mó E-Kickscooter 65, που διαθέτει επιδόσεις εντυπωσιακές και υψηλή ποιότητα κατασκευής! Τι άλλο προσφέρει το νέο SEAT Mó E-Kickscooter 65;

Με την πρώτη ματιά, το Seat Mó E-Kickscooter 65 φαίνεται ιδιαίτερα ελκυστικό, όχι μόνο επειδή είναι πραγματικά εντυπωσιακό με το έντονο κόκκινο χρώμα του, αλλά και χάρη στην υψηλή ποιότητα της κατασκευής του. Αν κοιτάξετε προσεκτικά, θα δείτε ότι αυτό το scooter είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το Ninebot KickScooter MAX G30D της Segway. Αυτό δεν αποκαλύπτεται μόνο από το μικρό αυτοκόλλητο, που αναγράφει "Powered by Segway", αφού, όπως το Ninebot, έτσι και το Seat Mó Scooter, προσφέρει επίσης σημαντική αυτονομία της τάξης των 65 χιλιομέτρων. Ωστόσο, δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν το ηλεκτρικό scooter θα έχει επίσης την ίδια τιμή (στη Γερμανία: 799 ευρώ). Επειδή η SEAT αρχικά σχεδιάζει να φέρει και να προωθήσει το scooter στην αγορά ως ένα συνδρομητικό μοντέλο. Έτσι, είναι πολύ πιθανό να ενοικιάζεται σε εβδομαδιαία ή μηνιαία βάση στο πλαίσιο της υπηρεσίας κοινής χρήσης (sharing) "SEAT Mó".

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Για να ξεκινήσει να κινείται, το scooter χρειάζεται μία αρχική, μικρή ώθηση έως τα 6 km/h, καθώς μόνο έτσι μπορεί να τεθεί σε λειτουργία ο ηλεκτροκινητήρας. Αυτός φέρνει το SEAT Mó στη μεγαλύτερη δυνατή τιμή της τελικής ταχύτητας, που είναι ακριβώς 20 χλμ./ώρα. Ωστόσο, η ταχύτητα αυξάνεται συγκριτικά αργά, ενώ η μετάβαση στα 2 τελευταία χλμ./ώρα διαρκεί μια μικρή στιγμή περισσότερο, ακόμα κι αν έχει επιλεχθεί η sport λειτουργία οδήγησης. Αν θέλετε να κινείστε γρήγορα, θα πρέπει να παραμείνετε σε αυτήν τη sport λειτουργία, επειδή μόνο έτσι μπορείτε τουλάχιστον να πλησιάσετε και να διατηρήσετε τις sport επιδόσεις του. Οι λειτουργίες "Drive" και "Eco" επιταχύνουν το e-scooter κάπως πιο αργά. Είναι, όμως, χρήσιμες όταν συμβαίνουν πολλά (π.χ. υπάρχει κίνηση) και δεν μπορείτε να φτάσετε τα 20 km/h. Η SEAT ανακοινώνει ότι η αυτονομία του Mó φτάνει τα 65 χιλιόμετρα, αν και εμείς δεν καταφέραμε να φέρουμε το scooter στο όριό του στο πλαίσιο της δοκιμής μας. Όπως και να χει, η συγκεκριμένη τιμή αυτονομίας είναι αρκετή για τις διάφορες υπηρεσίες μεταφορών, παρότι εμείς θεωρούμε ότι μια μικρότερη μπαταρία προς όφελος του βάρους (δείτε παρακάτω) θα έκανε καλό στο scooter της SEAT. Λαμβάνοντας υπόψη μια πιθανή χρήση του σε πρόγραμμα κοινής χρήσης (sharing), η αυξημένη αυτονομία είναι σαφώς ένα πλεονέκτημα.



Σε ό,τι αφορά την επιβράδυνση, το e-scooter εφοδιάζεται με ηλεκτρικό φρένο, που επιδρά στον πίσω τροχό και τροφοδοτεί με ενέργεια, που παράγεται από την πέδηση, την μπαταρία μέσω ανάκτησης. Επιπρόσθετα, υπάρχει και ένα μηχανικό φρένο, που επιβραδύνει τον μπροστινό τροχό. Η χρήση του τελευταίου, όμως, απαιτείται μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Η επίδραση του ηλεκτρικού φρένου είναι καλή. Ωστόσο, σε αντίθεση με άλλα scooter, είναι λίγο πιο ήπια, κάτι που αποτελεί, τελικά, πλεονέκτημα. Επειδή με αυτόν τον τρόπο δεν έχετε την αίσθηση πως το scooter μπορεί και να ανατραπεί, ακόμα κι όταν πιέζετε με λίγη δύναμη το μοχλό των φρένων.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε