Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
5 φωτογραφίες »

Έρχεται και ως sedan το Ford Mustang Mach-E;

Διαβάστηκε από 5812 αναγνώστες - 21/12/2020

Η προοπτική δημιουργίας μίας sedan έκδοσης του Ford Mustang Mach-E συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες, με την Auto Bild να οπτικοποιεί την συγκεκριμένη σκέψη.

Το Ford Mustang Mach-E είναι μία φρέσκια πρόταση της Ford, απόλυτα προσαρμοσμένη στην σύγχρονη τάση της εποχής σε όλα τα επίπεδα. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιλαμβανόμενη τον ανοδικό ρυθμό πωλήσεων των SUV δημιούργησε την παραπάνω μήκους 4,71 μέτρων πλήρως ηλεκτρική σειρά αυτοκινήτων. Στην ελληνική αγορά θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2021, ωστόσο δεν γνωρίζουμε ακόμη τιμές του μοντέλου. Αντιθέτως, στην Γερμανία για παράδειγμα, έχουν ξεκινήσει ήδη οι παραγγελίες, με το κόστος του να ξεκινά από τα 46.900 ευρώ.  Σε κάθε περίπτωση, γνωρίζουμε τα πάντα σχετικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, τόσο για τις παραλλαγές κινητήρα και το είδος κίνησης, όσο και για τις δύο εκδόσεις χωρητικότητας μπαταρίας. Από σχεδιαστικής άποχης, το μοντέλο ξεχωρίζει για τα sport στοιχεία του, την καλυμμένη γρίλια με το έμβλημα της Ford στο κέντρο της, καθώς και για τον χαρακτηριστικό «τριπλό» φωτισμό του, με τα 3D πίσω φωτιστικά σώματα.


 
Επειδή έχουμε να κάνουμε με μία αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία, είναι προφανές ότι το marketing επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της αγοράς των ΗΠΑ. Φαντάζει, επομένως, λογική η σκέψη της Ford να ανταγωνιστεί την Tesla και το Model 3, το τετράθυρο ηλεκτρικό fastback sedan των Καλιφορνέζων. Ποια, λοιπόν, μπορεί να είναι η απάντηση της Ford;
 
Μία πιθανή έκδοση Ford Mustang Mach-E ως sedan μοιάζει αρκετά ρεαλιστικό σενάριο, με το γραφιστικό τμήμα της Auto Bild να σχεδιάζει το πώς θα μπορούσε οπτικοποιηθεί η παραπάνω σκέψη. Μοιάζει δεδομένο ότι ένα sedan Ford Mustang Mach-E θα έχει ξεκάθαρα sport χαρακτηριστικά. Με μία πρώτη ματιά, το σχέδιο που δημιουργήθηκε θυμίζει το Audi e-tron GT Concept, κυρίως λόγω των πίσω φτερών του. Στο πρόβολο, πάντως, είναι ξεκάθαρη η συγγένεια του αυτοκινήτου με τον μεγάλο «αδερφό» SUV.


 
Αρκετό ενδιαφέρον συγκεντρώνουν και οι εκτιμήσεις για το κινητήριο σύνολο που θα εξοπλίζει ένα μελλοντικό sedan Ford Mustang Mach-E. To SUV θα «δανείσει» τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, συνεπώς η βασική έκδοση θα σημαίνει ένας ηλεκτροκινητήρας στο πίσω άξονα που θα αποδίδει 269 άλογα (198 kW) και 430 Nm ροπής. Η μπαταρία χωρητικότητας 76 kWh αρκεί για 410 χιλιόμετρα αυτονομίας, ενώ η μεγαλύτερη παραλλαγή των 99 κιλοβατώρων διατίθεται με 294 άλογα (216 kW) και εμβέλεια μπορεί να φτάσει έως και 610 χιλιόμετρα με μία φόρτιση!
 
Στο μοντέλο της τετρακίνησης, υπάρχει ένας επιπλέον ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα. Η ιπποδύναμη μπορεί να φτάσει τα 351 άλογα (258 kW), ενώ παράλληλα υπάρχουν έως και 580 Nm ροπής. Χάρη στην μπαταρία των 99 kWh υπάρχει εύρος 549 χιλιομέτρων. Η κορυφαία έκδοση GT των 487 ίππων (358 kW) και 813 Nm ροπής θα ακολουθήσει σε μεταγενέστερο στάδιο.


 
Το πόσο εφικτό είναι να δούμε άμεσα μία sedan έκδοση Ford Mustang Mach-E είναι συζητήσιμο. Αν τελικώς αποκτήσει σάρκα και οστά το εν λόγω πλάνο, στην γερμανική αγορά μία θεωρητική τιμή εκκίνησης θα μπορούσε να οριστεί περίπου στα 45.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις