Μικρά SUV | Μικρά | Οικογενειακά SUV | Premium | Electric
Έτσι θα (μπορούσε να) μοιάζει ο διάδοχος του Ford Fiesta!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Έτσι θα (μπορούσε να) μοιάζει ο διάδοχος του Ford Fiesta!

Διαβάστηκε από 2321 αναγνώστες - 3/2/2023

Η Ford μετατρέπει το εργοστάσιο της Κολωνίας ώστε να παράγει μόνο ηλεκτρικά μοντέλα. Εκεί θα κατασκευαστεί και το πρώτο μοντέλο της εταιρείας που θα βασίζεται στη πλατφόρμα MEB της VW και θα είναι ο διάδοχος του Ford Fiesta! Όλες οι πληροφορίες!

Όχι ένα baby Mustang Mach-E, αλλά ένα mini Explorer

Μπορεί το Ford Fiesta να εξακολουθεί να φτιάχνεται στο εργοστάσιο της Κολωνίας, αλλά αυτό σύντομα θα σταματήσει αφού η παραγωγή του θα διακοπεί στα τέλη του Ιουλίου. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλείσει και η γραμμή παραγωγής, αφού όλο το εργοστάσιο θα διαμορφωθεί κατάλληλα για να κατασκευάσει αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα. Συγκεκριμένα από εκεί θα «βγει» κι ο διάδοχος του Ford Fiesta, το οποίο θα είναι ένα crossover βασισμένο στην πλατφόρμα MEB που χρησιμοποιεί η VW και λογικά θα διαθέτει διαστάσεις παρόμοιες με του ID.4. Πιο συγκεκριμένα το μήκος του θα πρέπει να κινείται γύρω στα 4,6 μ, το πλάτος στα 1,85 μ και το ύψος στα 1,64 μέτρα.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Όχι ένα mini Mach-E, αλλά μάλλον ένα μικρό Exproler

Aν και ακόμα δεν γνωρίζουμε ούτε το όνομα του νέου μοντέλου, η φωτογραφία που δημοσίευσε στο Twitter ο γενικός διευθυντής της ομάδας Ford Model e Europe, ο Martin Sander, μας έκανε να αναθεωρήσουμε την άποψη μας ότι το ηλεκτρικό crossover θα μοιάζει σαν μια baby Mustang Mach-E. Σύμφωνα με την teaser εικόνα, το μοντέλο διαθέτει αρκετά έντονες γωνίες, κάτι που το κάνει να ξεχωρίζει εμφανισιακά από τον ηλεκτρικό ανταγωνισμό και θυμίζει αρκετά το θηριώδες Explorer.
Η μάσκα του ψυγείου θα πρέπει,  όπως συνηθίζεται στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, να είναι κλειστή και να διαθέτει αισθητήρες. Οι εμπρός προβολείς, που έχουν παρόμοια σχεδίαση με του Explorer, είναι LED και έχουν αιχμηρή σχεδίαση. Επίσης από τη φωτογραφία φαίνεται το spoiler του προφυλακτήρα να έχει διαφορετικό χρώμα από το υπόλοιπο αμάξωμα δημιουργώντας μια ιδιαίτερη εμφάνιση. Η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου είναι μια πρώτη εικασία για το πως μπορεί να μοιάζει το ηλεκτρικό crossover.
 

Το crossover της Ford θα έχει αυτονομία περίπου 500 χλμ

Έχοντας σαν βάση την πλατφόρμα MEB της VW, το crossover της Ford είναι πολύ πιθανό να εφοδιάζεται με τους αντίστοιχους ηλεκτροκινητήρες του ID.4. Αυτό σημαίνει ότι θα μπορούσαμε να το δούμε με ιπποδυνάμεις που θα ξεκινάνε από τα 204 άλογα και θα φτάνουν έως τα 300, με την ισχύ να μεταφέρεται στους πίσω ή ακόμα και στους 4 τροχούς. Επιπλέον χάρη σε μια μπαταρία 77 kWh είναι δυνατή η αυτονομία μεταξύ 500 και 535 χιλιομέτρων σύμφωνα με το WLTP.

Σύμφωνα με τη Ford, τα νέο μοντέλο θα βγει από τη γραμμή παραγωγής μέχρι το τέλος του 2023. Όσον αφορά την τιμή, ακόμα όλα είναι ρευστά.
 

Η πρώτη teaser φωτογραφία είναι γεγονός
Εξωτερικά θα θυμίζει το Ford Expoler και όχι τη Μustang Mach-E
H πλατφόρμα που πατάει είναι «δώρο» της VW
Φήμες για ισχύ έως 300 ίππους και 535 χλμ αυτονομία.
Λογικά θα βγει και 4κίνητο.                      
Πως σου φαίνεται που το Fiesta θα αντικατασταθεί από ένα «μαζεμένο» Explorer;

 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε