Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
4 φωτογραφίες »

Το χρώμα λέγεται Acid Yellow, ταιριάζει πολύ καλά στο Kona και κοστίζει 590 ευρώ.

Νέο Hyundai Kona. Ευέλικτο και όμορφο κερδίζει τις εντυπώσεις.

22/12/2017

Μικρό, ζωηρό, Kona! Το Kona, το νέο SUV από την Huyndai, είναι μόλις 4,17 μέτρα μακρύ, είναι πολύ όμορφο και παρουσιάζεται γρήγορο και ευέλικτο στην οδήγηση.

ΠΡΩΤΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 

Τι μας άρεσε και τι όχι: 

Η σχεδίαση της Hyundai έχει βελτιωθεί πραγματικά, το μοντέλο είναι ασυνήθιστα όμορφο για ένα Hyundai. Δεν μας άρεσε που ο μεγαλύτερος κινητήρας των 1.6 λίτρων συνδυάζεται μόνο με τετρακίνηση και κιβώτιο DCT. 

Φιλικό, ήπιο και στυλάτο
Οι Fans του Ironman γνωρίζουν το μέρος: Kona ονομάζεται ένα σημείο της Χαβάης, όπου κάποιοι σκληροί άνδρες αγωνίζονται σε ένα υπερ-τρίαθλο. Δεν ξέρουμε τι ακριβώς έχει να κάνει η Hyundai με την φήμη αυτή, όπως και να έχει το νέο SUV ονομάζεται ακριβώς έτσι: Kona. Με μήκος μόλις 4,17 μέτρα, το Kona μπαίνει κατευθείαν στην διάσημη κατηγορία των μικρών SUV. Και για ένα τέτοιο, προσφέρει πολύ καλούς χώρους. Μπροστά υπάρχει μπόλικος «αέρας», πίσω είναι επίσης πολύ καλά αλλά όπως συνήθως για την κλάση, είναι λίγο πιο στενά. Οι ψηλότεροι θα χρειαστεί να σκύψουν. Το Kona είναι φιλικό, ήπιο και στυλάτο. Και όπως συνηθίζεται με τα Hyundai, είναι πολύ εύκολο στη χρήση του. 


Μηχανικά σύνολα: Με πρωταγωνιστή τον 1.0 TGD-I 120 αλόγων
O πιο δημοφιλής κινητήρας του θα είναι μάλλον ο 1.0 TGD-I, ένας turbo τρικύλινδρος κινητήρας με 120 ίππους. Μια καλή επιλογή, ζωντανή και άμεση. Ακούγετα αρκετά τραχύς πάντως με τους 3 του κυλίνδρους, όταν ξεδιπλώνεται στο στροφόμετρο. Με αυτή την...απειλητική φύση του, ταιριάζει «γάντι» στο Kona. Είναι γρήγορος και εύκολος στο δρόμο και η Hyundai τον ε΄χει σχεδιάσει πολύ προσεκτικά. Το Kona της δοκμής μας πατούσε πάνω σε 18άρες ζάντες (έκδοση Style), οπότε μην περιμένετε υπερβολική άνεση. 


Δικό σας από 17.500 ευρώ
Το Kona θα ντεμπουτάρει σε εμάς την 4η Νοεμβρίου. Οι τιμές ξεκινούν στα 17.500 ευρώ, αλλά το συγκεκριμένο Kona που οδηγήσαμε εμείς, στην έκδοση Style, με τον 1.000άρη τρικύλινδρο των 120 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ξεκινάει από τις 21.900 ευρώ. Όπως πάντα για Hyundai, συνοδεύεται από εγγύηση 5 ετών χωρίς περιορισμό χιλιομέτρων. Η δεύτερη έκδοση που θα παρουσιαστεί στην αρχή θα έχει κινητήρα 1,6 λίτρων με turbo και 177 ίππους, που θα συνδυάζεται με μόνιμη τετρακίνηση και 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Οι τιμές της θα ξεκινούν από τις 25.000 ευρώ. Το καλοκαίρι του επόμενου έτους θα έρθει ένας ολοκαίνουργιος diesel με SCR-Kat και ισχύ 115 ή 136 ίππων, ενώ θα δούμε και ηλεκτρικό Kona με περίπου 200 άλογα. Για αυτή την περίπτωση, η Huyndai σκοπεύει σε δύο εκδόσεις με αυτονομία 390 και 500 χιλιομέτρων, στο τέλος του 2018. H Hyundai θέλει να κάνει αίσθηση! 


Συμπέρασμα
Το νέο Kona είναι ένα απολαυστικό αυτοκίνητο. Ευχάριστα μικρό, με πρακτικά προσόντα, απειλητικό κινητήρα και ζωηρό χαρακτήρα οδήγησης. Στο τέλος, έχει κατά την γνώμη μου όμορφη εμφάνιση και προσεγμένο φινίρισμα. Μπράβο στην Hyundai. 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις