Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγήσαμε το εντυπωσιακό Opel Astra Plug-In hybrid με 180 PS
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγήσαμε το εντυπωσιακό Opel Astra Plug-In hybrid με 180 PS

Διαβάστηκε από 55751 αναγνώστες - 10/6/2022

Με εμφάνιση που ξεχωρίζει από μακριά, σχεδιαστικές αναφορές στο παρελθόν, 180 άλογα και πιο δυναμική συμπεριφορά, το νέο Opel Astra στην Plug-In υβριδική έκδοση μας περίμενε στην Ιταλία. Σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας!

Plug-in τεχνολογία, 180 ίπποι και εντυπωσιακή εμφάνιση για το νέο Opel Astra

To τελευταίο Opel Astra μαγνητίζει τα βλέμματα με το design του, και αναμένεται να έρθει σύντομα στην Ελλάδα. Στην Ιταλία μας περίμενε η plug-in υβριδική έκδοση του μοντέλου, με 180 ίππους που μπαίνουν «στην πρίζα». Η εν λόγω έκδοση αποτελεί την αρχή μιας νέας, ηλεκτρικής εποχής για το μικρομεσαίο της Opel, το οποίο, αν συμπεριλάβουμε και τον πρόγονό του (λέγε με Kadett), έχει ιστορία 86 ετών.

Επιβλητική εμφάνιση με retro στοιχεία

Κοιτάζοντας από κοντά το νέο Opel Astra, η εμφάνισή του σε κερδίζει από την αρχή. Εμπρός, η κατάμαυρη μάσκα με τα εντυπωσιακά φανάρια εκατέρωθεν αυτής, αποτελεί το λεγόμενο Opel Vizor, που είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό Manta A του 1970. Στο ίδιο ιστορικό μοντέλο μας παραπέμπει και το τονισμένο νεύρο στο κέντρο του καπό, το οποίο, σε συνδυασμό με το Vizor δημιουργεί το Opel Compass, την «πυξίδα» της εταιρείας: Το κάθετο νεύρο δείχνει από το Βορρά στο Νότο, και η νοητή προέκταση των φώτων ημέρας σηματοδοτεί τον άξονα Ανατολής-Δύσης.
 


Δεν είναι μόνο το εμπρός μέρος που σε γοητεύει, κοιτάζοντας το νέο Astra. Στο πλάι το αμάξωμα είναι μυώδες και τα φτερά φουσκωμένα, ενισχύοντας το δυναμισμό του μοντέλου. Το παρελθόν της εταιρείας από το Russelsheim είναι ορατό στο μικρό, τρίγωνο panel μετά την πίσω πόρτα, που μας παραπέμπει στους αεραγωγούς των Kadett D και E, ενώ πίσω η εικόνα είναι φουτουριστική και sport, χάρη στα μακρόστενα φανάρια και την αεροτομή.

Τεχνολογικός «αέρας» στο εσωτερικό, με οριζόντιες οθόνες



Περνώντας στην καμπίνα του νέου Opel Astra, συνειδητοποιείς πόσο άνετα είναι τα ανατομικά καθίσματα. Βολεύεσαι γρήγορα και προσαρμόζεις τη θέση οδήγησης και το τιμόνι εκεί που θες, και βρίσκεις λίγο χρόνο να χαζέψεις το εσωτερικό με τον μοντέρνο και minimal σχεδιασμό. Πίσω από το τιμόνι του αυτοκινήτου βρισκόταν το ψηφιακό panel «Pure Panel Pro» που αποτελείται από ένα ζεύγος οθονών 10 ιντσών, για πίνακα οργάνων και infotainment. Οι οθόνες καλύπτονται από ένα ενιαίο γυάλινο πλαίσιο, με συνολική επιφάνεια 85 εκατοστών, κάτι που συντελεί στο «καθαρό» και φουτουριστικό design. Κάτω από την οθόνη του infotainment βρίσκονται φυσικά πλήκτρα, που είναι πάντα καλοδεχούμενα μιας και αυξάνουν την εργονομία της καμπίνας, και το κυριότερο, δεν αποσπούν την προσοχή του οδηγού, αφού νιώθει ότι τα πατάει χωρίς να παίρνει το βλέμμα του από το δρόμο.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε