Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Mercedes E 400e 4Matic: Εντυπωσιακή ακόμα και για Mercedes
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Mercedes E 400e 4Matic: Εντυπωσιακή ακόμα και για Mercedes

Διαβάστηκε από 48042 αναγνώστες - 9/10/2023

Η Mercedes θέτει νέα πρότυπα με την E 400e 4Matic. Όχι μόνο όσον αφορά το plug-in υβριδικό σύστημα, αλλά και τη συνδεσιμότητα, την ποιότητα κατασκευής και τη συνολική συμπεριφορά.

H νέα Mercedes E 400e 4Matic δείχνει το μέλλον

Μέχρι κι πριν λίγο καιρό αν κάποιος γνώστης έβλεπε το σηματάκι 400 σε μια E-Class ήξερε ότι κάτω από το καπό καραδοκούσε ένας εξακύλινδρος V κινητήρας που μπορούσε να φτάσει μέχρι και τους 367 ίππους! Τώρα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, αφού το μικρό e που προστέθηκε δίπλα στον αριθμό, δεν σηματοδοτεί μόνο αλλαγή κινητήρα, αλλά σύμφωνα με την Mercedes, μια πρωτοποριακή μετάβαση από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση.

Έτσι πλέον στο «μηχανοστάσιο» υπάρχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα, που αποτελείται από ένα τετρακύλινδρο turbo 2,0 λίτρων θερμικό μοτέρ 252 ίππων και ένα ηλεκτροκινητήρα 129 ίππων, ο οποίος είναι ενσωματωμένος στο κέλυφος του αυτόματου κιβωτίου εννέα σχέσεων. Συνολικά η απόδοση ανέρχεται στους 381 ίππους και η μεγίστη ροπή ακουμπάει τα 650Nm, νούμερα ικανά για να επιταχύνουν το sedan των σχεδόν 2,3 τόνων, από το 0 στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3 δευτερόλεπτα. Για την ιστορία και τη σύγκριση, ο V6 ήταν μόλις 0,2 δευτερόλεπτα ταχύτερος στην ίδια μέτρηση.
 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις