Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οδηγούμε την νέα Mercedes CLE Cabrio: Από τις τελευταίες του είδους
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Οδηγούμε την νέα Mercedes CLE Cabrio: Από τις τελευταίες του είδους

19/4/2024

20 δλ, τόσα χρειάζονται για να κατέβει η οροφή.
Με οθόνη που γυρίζει και «θέρμανση» κεφαλιού!
Με 4 κινητήρες, έως 381 άλογα και 0-100 σε 4,7 δλ.
Σταθερή κι άνετη στο δρόμο, με πιο χαλαρή φιλοσοφία.

20 δλ, τόσα χρειάζονται για να κατέβει η οροφή

Μόλις 20 δλ. πρέπει να περιμένει ο οδηγός ώστε να απολαύσει τον ουρανό να απλώνεται μπροστά του. Τόσος είναι ο χρόνος που χρειάζεται για να αναδιπλωθεί  σχεδόν αθόρυβα, η υφασμάτινη οροφή της Mercedes CLE Cabrio, ένα από τα ελάχιστα πλέον μοντέλα που βγαίνει «cabriolet». Μάλιστα ο μηχανισμός της οροφής λειτουργεί ακόμα κι όταν το όχημα κινείται με 60 χλμ./ώρα, δίνοντας την δυνατότητα στο οδηγό να την ανεβοκατεβάσει κατά τη διάρκεια των πρώτων μέτρων της βόλτας του και να μην χρειάζεται να περιμένει σταματημένος. 

Με οθόνη που γυρίζει και «θέρμανση» κεφαλιού!

Ο εξοπλισμός της Mercedes CLE Cabrio είναι πλούσιος, με τις δυο μεγάλες οθόνες σε όργανα και ταμπλό (12,3 ίντσες) να ξεχωρίζουν. Μάλιστα η δεύτερη μπορεί να ρυθμιστεί μεταξύ 15 και  40 μοιρών, ώστε να αποφεύγονται οι αντανακλάσεις από τον ήλιο. Επιπλέον υπάρχουν δυο ειδικά συστήματα, το Aircap και Airscarft, για να μην ενοχλούνται οι επιβάτες (ειδικά οι πίσω) από τα ρεύματα του αέρα. Το πρώτο αποτελείται από δυο ανεμοθώρακες, ένα στο παρμπρίζ κι ένα πίσω από τα προσκέφαλα, και το δεύτερο «φυσά»  ζεστό αέρα στο πίσω μέρος του λαιμού από τις ειδικές σχισμές που υπάρχουν στα καθίσματα.

Με 4 κινητήρες, έως 381 άλογα και 0-100 σε 4,7 δλ.

Η Mercedes CLE Cabrio σε πρώτη φάση θα διατίθεται με 4 κινητήρες, 3 βενζίνης κι ένα πετρελαίου, όλοι με ήπια υβριδικό σύστημα που προσθέτει 23 ίππους και αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων εννέα σχέσεων. Το δυνατότερο μηχανικό σύνολό είναι αυτό της CLE 450 4Matic, η οποία εφοδιάζεται με ένα εξακύλινδρο σε σειρά μοτέρ 3 λίτρων που αποδίδει 381 ίππους. Γεμάτο σε όλο το φάσμα των στροφών, παρέχει άφθονη ισχύ που συνοδεύεται από μια ταιριαστή χροιά της εξάτμισης, γράφοντας το 0-100 χ.α.ω. σε 4,7 δλ και έχοντας τελική 250 χ.α.ω.

Σταθερή κι άνετη στο δρόμο

Πάρα το κάπως σφιχτό set-up της ανάρτησης, η Mercedes CLE Cabrio παραμένει άνετη, καταπίνοντας τις όποιες κακοτεχνίες και κάνοντας κάθε διαδρομή μια μικρή απόλαυση. Τα επιπλέον 130 κιλά σε σχέση με την coupe έκδοση δεν φαίνονται, τη στιγμή που το άμεσο και με καλή πληροφόρηση τιμόνι προσφέρει στον οδηγό την αίσθηση που αναζητά σε ένα premium μοντέλο!

Σελ.
2
Εσωτερικό για τέσσερις και κινητήρες για όλα τα γούστα
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε