Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Κόντρα σε όλα! Πως πάει το τετρακίνητο diesel Mazda CX-60 των 3,3 λίτρων;
5 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Κόντρα σε όλα! Πως πάει το τετρακίνητο diesel Mazda CX-60 των 3,3 λίτρων;

4/4/2023

Όταν οι άλλοι προσπαθούν από τα 1.000 κυβικά να βγάλουν 250 ίππους, η Mazda συνεχίζει να επιμένει στα κυβικά! Aραγε ο νέος 6κύλινδρος σε σειρά πετρελαιοκινητήρας των 3,3 λίτρων κάνει το κάτι παραπάνω ή είναι απλά εντυπωσιακός σε αριθμούς; Τον δοκιμάσαμε!

3.300 κυβικά θηρίο το Mazda CX-60

Όλοι οι θαυμαστές της αυτοκίνησης στο άκουσμα ότι ένα όχημα φοράει 6κυλινδρο κινητήρα, νιώθουν ένα μικρό σκίρτημα ηδονής στη καρδιά, ειδικά αυτή την εποχή όπου κυριαρχούν τα λίγα κυβικά με turbo και το ρεύμα.  Βέβαια μετά σκέφτονται τα λίτρα καυσίμου που θα καταπίνει αυτό το «θηρίο» όταν θα πρέπει να κινήσει το τετρακίνητο CX-60 των 2 τόνων. Όμως λογαριάζουν χωρίς το ξενοδόχο, που στην περίπτωση μας είναι δύο, η εξελιγμένη τεχνολογία Ε-Skyactiv και το πετρέλαιο.

Για να μην σε κουράζουμε άλλο, το τετρακίνητο diesel Mazda CX-60 των 3,3 λίτρων κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας έπιασε μέση κατανάλωση 7,1λτ./100χλμ., και αυτό σε σφιχτές σύντομες επαρχιακές διαδρομές. Αν είχαμε βγει σε αυτοκινητόδρομο και ταξιδεύαμε με το μέγιστο όριο των 120 χ.α.ω, σίγουρα το συγκεκριμένο νούμερο θα είχε πέσει κι άλλο.
 

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε